elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules celebra a l'abril el XV Congrés de Citricultura de la Plana

Nules celebra a l'abril el XV Congrés de Citricultura de la Plana
  • Amb una única jornada, el congrés estarà centrat en la diferenciació de la clemenules

MÉS FOTOS
Nules celebra a l'abril el XV Congrés de Citricultura de la Plana - (foto 2)

“Recuperar la citricultura tradicional i sostenible des de la diferenciació i la valorització dirigida al consumidor” és la temàtica triada per al XV Congrés de Citricultura de la Plana que tindrà lloc a Nules divendres 1 d’abril, en concret se celebrarà al saló d’actes de la Caixa Rural Sant Josep de la localitat.

Així ho ha anunciat hui el regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Nules, César Estañol, en la presentació del congrés qui, a més, ha manifestat al respecte que “amb aquest congrés es vol aprofundir en tots aquells aspectes que ens permeten diferenciar el nostre producte, i que ens aporten valors per a així aconseguir la seua diferenciació amb la qual es puga millorar la rendibilitat del llaurador”.   

César Estañol
César Estañol
 

Per tant, entre els ponents que impartiran xerrades en aquest congrés es troben professionals de gran prestigi tant del sector citrícola com d’altres relacionats amb la sostenibilitat i el consum, principalment. Així doncs, cal destacar la presència de l’eurodiputada i membre de la Comissió de Comerç Internacional, Immaculada Rodríguez Piñero, qui parlarà del comerç en el mercat europeu.

Així mateix, Juan José Lliso Laguarda, tècnic d’investigació i desenvolupament de la Conselleria d’Agricultura impartirà la ponència “Rentabilidad en el sector agroalimentario. Valores ligados al territorio de los cítricos valencianos”; Ana Omedes, directora de certificació de la D.O.P Melocotón de Calanda, parlarà sobre “Puesta en valor por la diferenciación. D.O.P Melocotón de Calanda”; “Herramientas Digitales para aportar seguridad alimentaria, calidad y transparencia al consumidor”, és una altra de les ponències que estarà  a càrrec de Pablo Rodrigo Juan, cofundador i CEO de Trazable.

Altres temàtiques que estaran presents en aquest congrés són “El consumidor en el centro de la toma de decisiones” a càrrec d’Ana Estrada, representant de l’empresa ¿Quién es el jefe? La marca de los consumidores; “Puesta en  valor del producto desde el punto de vista del consumidor” que impartirà Cristina Besada Ferreiro, del departament d’Avaluació Sensorial de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA); o “Nexo consumidor-productor a través de las nuevas tecnologías” que protagonitzarà Benoit Vandevivere, CEO i cofundador de Consentio.

Per altra banda, també hi haurà sessions dedicades a “Innovación agroalimentaria” que impartirà Manuel Lainez Andrés, consultor independent en investigació i innovació alimentària; a “La digitalización y el conocimiento al servicio del sector citrícola. Plataforma Tierra” a càrrec de Carlos Baixauli Soria, director del Centre d’Experiències Cajamar; “Figura de calidad diferenciada” que exposarà Luis Eduardo Canelo Pérez, CEO i cofundador de GA Ingenieros; i a “Recuperar la citricultura tradicional y sostenible desde la innovación”, ponència que serà impartida per Senen Porcar, consultor d’Innovació en Valor.

Amb tot, la jornada comptarà també amb una taula rodona en la qual es debatrà sobre la viabilitat de la posada en valor de la clemenules de la plana.

Inscripcions

El Congrés de Citricultura de la Plana va dirigit a tot el sector agrari, per tant les persones interessades a participar-hi poden fer la corresponen inscripció al departament d’Agricultura de l’Ajuntament de Nules cridant al telèfon 964 67 00 01, enviant un correu a l’adreça agricultura@nules.es, o al web www.nules.org. No obstant això, el mateix dia del congrés es retransmetrà també per streaming.

Cal recordar que, el Congrés de Citricultura de la Plana té caràcter biennal i que la present edició corresponia celebrar-se l’any 2021, però per la conjuntura de la pandèmia es va ajornar a aquest any.   

 

Pujar