elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde de Nules demana als veïns que no isquen de les seues cases si no és imprescindible

Mesures anticovid més restrictives a Nules
Mesures anticovid més restrictives a Nules
  • L'alcalde de Nules demana als veïns que no isquen de les seues cases si no és imprescindible

  • La Generalitat Valenciana ha endurit les mesures anticovid per a frenar els contagis a Nules

Amb 49 casos actius de covid i 3 morts, Nules és un dels municipis valencians afectats per les mesures més restrictives que ha decretat la Generalitat Valenciana a partir d'aquesta mitjanit.

L'alcalde de Nules, David García, ha mostrat el seu suport a les mesures del govern valencià que, al costat de les adoptades pel consistori des de l'inici d'aquesta setmana, tenen com a objectiu “fer factible l'autoconfinamiento perquè és l'única opció de màxima responsabilitat durant 15 dies perquè no siga necessari prorrogar o endurir encara més les mesures”.

Per això, el primer edil ha demanat als veïns fer un esforç de debò i que “no isquen de casa si no és imprescindible”.

Ahir a la vesprada, des de la secretaria autonòmica de Salut Pública van comunicar a Nules les mesures que anava a anunciar en roda de premsa el president Ximo Puig. Immediatament, l'alcalde va traslladar aquesta situació a la resta de grups polítics de la corporació municipal.

En la tercera compareixença de l'alcalde de Nules aquesta setmana per a anunciar mesures anticovid, David García ha explicat que aquest matí s'ha reunit amb el cap de la Policia Local i els agents s'encarregaran de comunicar als bars i restaurants les mesures que entraran en vigor a partir d'aquesta mitjanit perquè les apliquen a partir de demà.

Així mateix, hi ha prevista una reunió amb Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja per a estudiar com sensibilitzar a la població i vigilar el compliment de les mesures.

Mesures que entren en vigor a partir de demà

  • L'aforament de les vetles es limita a un terç. Si són a l'aire lliure màxim 25 persones i en espais tancats 15.
  • Les celebracions redueixen el seu aforament un 30% i un màxim de 30 persones.
  • Els establiments limiten el seu aforament un 50%
  • El mercat limita el seu aforament un 50%
  • Les zones comunes dels hotels redueixen a un terç la seua capacitat.
  • Els centres comercials limiten la seua capacitat a un terç.
  • Les biblioteques i centres culturals limiten el seu aforament un 50%
  • No es podrà practicar esport no professional en instal·lacions que se supere un terç de l'aforament. Les activitats grupals seran de màxim 6 persones. No es permet l'ús de dutxes.

La Diputació es posa a la disposició de Nules

D'altra banda, David García ha mantingut aquest matí una conversa telefònica amb el president de la Diputació de Castelló, Josep Martí, que ha posat a la disposició del municipi de Nules els mitjans necessaris per a combatre el corovavirus.

Així, a la desinfecció que realitzaran els agricultors i empreses agrícoles de Nules al costat de la Brigada Municipal, se sumaran els efectius del Consorci Provincial de Bombers per a realitzar labors de desinfecció en zones sensibles com són les zones comercials, l'accés als supermercats i a la residència de la tercera edat.

A més, l'administració provincial ha posat a la disposició de Nules els efectius de Protecció Civil.

 

Pujar