elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una històrica ermita d'un municipi de Castelló, a punt d'esfondrar-se

Una històrica ermita d'un municipi de Castelló, a punt d'esfondrar-se
  • Un grup de veïns està formalitzant una associació per a exigir al Bisbat que escometa la restauració i cedisca l'ús del jardí per a ús públic

Amb el sostre esfondrat, amb una enorme clivella en la façana, les parets desconchadas i en estat ruïnós. Així es troba l'Ermita del Calvari de Nules que històricament ha sigut usada per al culte tant pels veïns d'aquesta localitat de la Plana Baixa com del municipi veí de La Vilavella.

A més, el jardí situat a l'entorn de l'immoble religiós era una zona d'esplai on les famílies acudien cada any a menjar-se la llonganissa i la mona de Pasqua.

No obstant això, en els anys 90 amb la construcció de la residència d'ancians Verge de la Soledat, l'ermita va perdre el seu ús i el jardí que continua sent propietat del bisbat, queda per a ús de la residència, segons explica el regidor de Patrimoni de Nules, Guillermo Latorre.

“L'estat és lamentable. L'ermita està a punt d'esfondrar-se”, assegura l'edil, per la qual cosa “durant l'anterior legislatura hem mantingut contactes amb el bisbat perquè escometa una reforma integral però sempre hem obtingut una resposta negativa”, assenyala Latorre.

En 2022, última vegada que van mantindre contacte totes dues administracions, Latorre explica que “sol·licitem al bisbat que parlara amb la Diputació de Castelló per a signar un conveni a tres bandes, però ací es va quedar el tema”.

Així mateix, l'Ajuntament de Nules vol recuperar el jardí per a ús municipal, perquè “la gent puga anar com es feia antigament i siga un lloc públic”, però tampoc el bisbat a atés aquesta petició.

Mobilització ciutadana

Vist el lamentable estat de conservació de l'ermita del Calvari de Nules, un grup de veïns ha indicat els tràmits per a formalitzar l'associació Amics del Calvari i recollir signatures amb la finalitat que el bisbat escometa l'obra i cedisca el jardí a l'ajuntament.

Pujar