elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira Agrícola de Nules ja és d'Interés Turístic Autonòmic

La Fira Agrícola de Nules ja és d'Interés Turístic Autonòmic
  • Els orígens d'aquesta mostra es remunten a 1347 per Privilegi Real de Pere el Cerimoniós a Gilabert de Centelles

MÉS FOTOS
La Fira Agrícola de Nules ja és d'Interés Turístic Autonòmic - (foto 2)

En data 24 d'agost el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució per la qual s'atorga el títol de Festa d'Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana a la Fira Agrícola i Ramadera de Nules, per tant amb aquesta publicació s'oficialitza la concessió d'aquesta distinció.

Davant la qual cosa, el Regidor de Turisme, Guillermo Latorre, assenyala l'esforç que des de la regidoria s'està realitzant per a promocionar les festes locals, “amb aquest i altres reconeixements es vol potenciar la promoció com a reclam turístic d'aquesta fira tan arrelada i amb tanta tradició en la nostra població, i d'altres festejos també amb molta tradició”.

Cal assenyalar que, els orígens de la fira es troben en el Privilegi Real concedit el 2 de juliol de 1347 per Pere el Cerimoniós a Gilabert de Centelles (fundador de Nules) i el Reial decret de 29 d'agost de 1708 de Felip V pel qual s'atorgava a la Vila de Nules el privilegi de celebrar una fira franca. No obstant això, l'origen de l'actual de la fira es deu a la iniciativa dels veïns del barri de Sant Xotxim que l'any 1946 van restituir per a la població de Nules la fira creada en els seus inicis per Privilegi Real.

Aquesta fira nascuda a mitjan anys 40 com una simple mostra de bestiar s'ha convertit, amb els anys, en una de les fires de maquinària i complements per a l'agricultura més importants que se celebren en tot el territori valencià.

Altres reconeixements a les festes locals

En un altre ordre de coses, cal recordar que enguany un total de quatre festes locals han obtingut la distinció de Festa d'Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana , en concret s'ha atorgat aquest distintiu a les Festes del barri Sant Joan, a les Festes del barri Sant Xotxim, a la Festa de Sant Vicent i a la Festa dels Barraquetes. Als que cal afegir ara el reconeixement de Festa d'Interés Turístic Autonòmic per a la Fira Agrícola.

 

Pujar