elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El còmic se suma al festival literari Nules Negre de l'1 al 10 d'abril

El còmic se suma al festival literari Nules Negre de l'1 al 10 d'abril
  • Participaran autors com José Luis Muñoz, David Jiménez o Xipell

MÉS FOTOS
El còmic se suma al festival literari Nules Negre de l'1 al 10 d'abril - (foto 2)
El còmic se suma al festival literari Nules Negre de l'1 al 10 d'abril - (foto 3)
El còmic se suma al festival literari Nules Negre de l'1 al 10 d'abril - (foto 4)

Nules torna a ser seu del Festival Castelló Negre (FCN), un dels més importants i reconeguts a escala nacional de literatura del gènere negre i policíac. En concret, Nules Negre tindrà lloc en aquesta localitat de la comarca de la Plana Baixa els dies de l’1 al 10 d’abril.

De fet, Nules és delegació del Festival Castelló Negre pràcticament des dels seus inicis i és, a més, referent al ser l’únic municipi que incorpora en la seua programació diferents disciplines per a la promoció d’aquest gènere literari, en aquest sentit enguany, com a novetat, s’incorpora el còmic.

Davant açò, l’alcalde de Nules, David García, comenta que “aquest festival està ja molt consolidat a la nostra població, i compta amb una programació versàtil amb la incorporació en cada edició de novetats per a fomentar entre els diferents sectors de la societat hàbits lectors, de manera que enguany el còmic formarà part també d’aquesta programació que segueix apostant per la participació també del comerç local i de l’alumnat dels centres educatius sense oblidar el protagonisme dels escriptors que ens visiten”.

La primera de les activitats tindrà lloc divendres, 1 d’abril, a les 20.00 hores, a la sala d’exposicions de la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó, i estarà protagonitzada per l’escriptora Virginia Feito, que presentarà en el Club de Lectura Cosas & Musas de Nules la seua obra La señora March.

A més, dissabte, 2 d’abril, a les 18.00 hores, també la Biblioteca Municipal acollirà l’escriptor José Luis Muñoz, Premi CSN 2022 per la seua novel·la Brother.Libertad.

L’altre dels autors que visitarà Nules en aquests dies és David Jiménez, que estarà a la Biblioteca Municipal diumenge, 3 d’abril, a les 18.00 hores presentant el seu llibre El corresponsal.

Cal assenyalar que per a participar en aquests actes amb entrada gratuïta es recomana inscripció prèvia be a la biblioteca o al correu biblioteca@nules.es.

Activitats complementàries

Dins de les activitats dedicades als més joves destaca enguany la participació del reconegut il·lustrador i escriptor Joan Xipell, “és un luxe per a la programació del festival Nules Negre comptar amb les il·lustracions de Joan Xipell, ell ha sigut l’encarregat de dibuixar el còmic anomenat El cas amagat als comerços de Nules que va dirigit els escolars del municipi, per a fomentar la seua creativitat a l’hora de dibuixar i d’escriure. Una iniciativa en la qual participen també els comerços locals, donat que es repartirà entre els guanyadors d’aquest concurs vals de descompte. Així mateix, amb aquesta activitat també es vol promocionar l’ús de la Biblioteca Municipal”, explica Mónica Mira, presidenta del Club de Lectura Cosas&Musas.

Precisament, aquesta activitat es desenvoluparà  els dies del 4 al 8 d’abril, els mateixos dies en els quals l’alumnat de l’IES Gilabert de Centelles també participarà en l’activitat anomenada El Misteri dels Éssers Mutants, consistent en resoldre un misteri, “serà una activitat que tindrà lloc en les classes d’educació física, una manera d’apropar als més joves a la lectura i demostrar-los que hi ha diferents formes d’omplir el temps lliure”, matisa Mónica Mira.

Per últim, diumenge, 10 d’abril, a les 18.00 hores al pati del Museu de Medallística “Enrique Giner” tindrà lloc una narració teatralitzada de relats foscos, a càrrec de Marta Vicent i de Javi Alfonso.   

Des de l’Ajuntament de Nules es vol destacar la importància de la col·laboració del Club de Lectura Cosas&Musas en l’organització de Nules Negre i d’altres activitats relacionades en la promoció de la lectura i dels llibres.

Pujar