elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arranca el curs 2021-2022 en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de Nules

Arranca el curs 2021-2022 en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de Nules
  • Aquest centre, referent a la comarca de la Plana Baixa, presenta una completa programació amb cursos de formació de diferents modalitats

MÉS FOTOS
Arranca el curs 2021-2022 en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de Nules - (foto 2)
Arranca el curs 2021-2022 en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de Nules - (foto 3)
Arranca el curs 2021-2022 en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de Nules - (foto 4)

El Centre de Formació de Persones Adultes (FPA) de Nules es troba ultimant algunes matriculacions per a començar amb els diferents cursos que tindran lloc enguany, de fet l’escola d’adults de Nules prepara cada any una ampla oferta educativa que l’ha portat a ser un centre referent en formació permanent a la comarca de la Plana Baixa.

Així doncs, compta amb cursos de titulació oficial donat que s’ofereix la possibilitat de finalitzar els estudis a les persones que  van tindre que deixar-los per diferents motius. Per tant, en el centre FPA Nules es pot obtindre  el Graduat en Secundària en horari vespertí, el que facilita el compaginar els estudis amb altres responsabilitats.

Precisament, aquesta setmana ha començat, entre altres, el curs de Graduat en Secundària al que ha assistit la Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Nules i titular del Centre de FPA, Rosa Ventura, per a donar la benvinguda a l’alumnat al que ha repartit material  educatiu obsequi de l’Ajuntament de Nules i de la Caixa Rural Sant Josep de Nules.

Molts alumnes aprofiten també la formació per adquirir noves competències professionals que el Centre ofereix, per a ampliar les possibilitats laborals i tindre més oportunitats de treball. És així que el Centre FPA de Nules compta amb els Cursos de Preparació per a les Proves d’Accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior, sent l’únic centre d’adults que imparteix els dos cursos; i també amb el Curs de Preparació per a l’Accés a la Universitat per a majors de 25 i de 45 anys.

Cal també destacar l’ampla oferta de cursos de valencià, on es prepara per a les proves dels nivells B1, B2, C1 i C2.

“La matrícula per als cursos relacionats amb el sistema educatiu oficial és gratuïta, i també els de preparació per a la prova d’accés als cicles formatius, els cursos de valencià, el curs d’accés a la Universitat, i els cursos per a estrangers. El que es vol és que tothom puga millorar la seua formació educativa i que el factor econòmic no siga un impediment”, comenta la regidora d’Educació, Rosa Ventura.

D’altra banda, el Centre de Formació de Persones Adultes també presenta  una variada programació de formació complementària amb cursos d’anglès B1 i B2, i de Competències Digitals A1 i A2, entre altres. També compta amb cursos per al temps lliure i d’activitats d’oci amb tallers de pintura i dibuix, cuina, restauració de mobles, costura, o ball que tenen ampla participació entre la població de Nules  i de la comarca. Per a inscriu-se en aquests cursos hi ha que abonar una matrícula que varia segons el curs.     

Amb tot, el període de matrícula d’alguns cursos encara està obert i les persones interessades es poden informar a la secretaria del Casal Jove, per telèfon cridant al 678 18 97 80 o 678 18 97 73 o escrivint un correu al mail fpa@nules.es

Pujar