elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnes de quart de primària faran funcions fictícies de Policia Local per a detectar infraccions

Alumnes de quart de primària faran funcions fictícies de Policia Local per a detectar infraccions

    Dins del Programa d'Educació Vial que imparteix la Policia Local als escolars de Nules es va a introduir, al proper curs escolar 2017/2018, una novetat enfocada a que els xiquets i les xiquetes de la població conegen les sancions més importants que contempla l'Ordenança Municipal per a conscienciar a aquest sector de la població. Les classes aniran dirigides a l'alumnat de quart de primària que "farà funcions fictícies de policia local per a detectar infraccions al carrer, seran multes simbòliques per a que tingen un contacte real amb les conductes incíviques i d'aquesta manera comprendre els motius de les infraccions que comporten una sanció", explica l'alcalde de Nules i regidor de Policia Local i Seguretat, David García.

    Es seguiran impartint les classes teòriques però hi haurà un apartat més pràctic anomenat "Multes simbòliques" que a més d'explicar quines són les infraccions que deuen ser sancionades, els alumnes faran eixides al carrer fent recorreguts de patrulla per la localitat. En aquestes eixides deuran detectar comportaments relacionats amb la seguretat vial, la mobilitat de discapacitats, conductes cíviques o l'ús adequat del mobiliari urbà.

    En el cas de detectar alguna presumpta infracció explicaran a la persona en qüestió el motiu per el que pot tindre una sanció. Portaran una llibreta en la qual anotaran les conductes i els motius de les infraccions detectades.

    Aquest nou punt que es va a introduir en el Programa d'Educació Vial del proper curs escolar naix de la reunió que varen mantindre els directors dels col·legis de Nules amb l'Inspector-Cap de la Policia Local, l'agent encarregat del programa i l'alcalde per fer balanç del programa realitzat al present curs escolar 2016/2017, en el que han participat un total de 369 alumnes de d'educació primària de Nules, en concret 120 alumnes de segon de primària, 140 de quart de primària i 109 de sisè de primària. Els directors varen mostrar la seua satisfacció pels resultats obtinguts en aquest programa.

    Pujar