Castellano

La nova variant de Sud-àfrica posa en escac al turisme de cara a la campanya de Nadal

La nova variant de Sud-àfrica posa en escac al turisme de cara a la campanya de Nadal
  • Les principals empreses turístiques lideren les caigudes davant l'auge de contagis i restriccions a Europa

La Comunitat Valenciana encara el segon Nadal amb coronavirus i si l'any passat l'increment de contagis previ a l'inici de la vacunació, que va portar a una quarta ona molt virulenta i mortífera, va ser terrible per al sector turístic, aquest 2021 les previsions no són gens falagueres.

L'aparició de la nova variant del covid-19 detectada a Sud-àfrica podria ser la gota que satisfaça el got d'un sector que porta quasi dos anys sense alçar molt el cap. I tot això, a poques setmanes perquè comence el Nadal, una de les campanyes turístiques més importants de l'any.

Així, les empreses turístiques de l'Ibex 35 han liderat les caigudes del selectiu espanyol davant l'auge dels contagis i la imposició de noves restriccions en països europeus com el Regne Unit i Alemanya.

Així les aerolínies British Airways, Ibèria, Vueling, Aer Lingus i Level han encapçalat els descensos, seguides d'Amadeus, Sena i Meliá Hotels International.

L'OMS analitza la nova variant

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha convocat per a aquest divendres una reunió d'experts per a avaluar la nova variant del virus B.1.1.529, que s'ha detectat a Sud-àfrica, amb l'objectiu de determinar si aquesta variant "ha de ser designada com a variant d'interés o variant preocupant".

Noves restriccions a Europa

La virulència de la pandèmia actualment ha obligat a Alemanya a suspendre els mercats ambulants de Nadal, a Àustria han començat un nou confinament nacional i Portugal tornarà a l'estat d'emergència sanitària.

El Consell confia en el certificat covid per a frenar la pandèmia

En la Comunitat Valenciana es compten els dies perquè entre en vigor, si així ho autoritza el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV), el certificat covid. Un passaport que serà necessari per a accedir a locals d'hostaleria amb aforament superior a 50 persones, oci i entreteniment, hospitals, residències, llocs recreatius, festivals, noces i comunions.

Pujar