elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nova mesura de suport de la Generalitat al clúster ceràmic: 600.000 euros per a la promoció internacional

Nova mesura de suport de la Generalitat al clúster ceràmic: 600.000 euros per a la promoció internacional
  • El president Carlos Mazón i la patronal ASCER han mantingut una reunió després de la qual han firmat un protocol de col·laboració per a la millora del posicionament internacional i la competitivitat de les empreses ceràmica

Com ja va anunciar el President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, durant la seua visita a la Diputació de Castelló divendres passat 2 de febrer, este matí el Palau de la Generalitat ha sigut el marc triat per a la firma d'un acord amb la patronal del taulell, ASCER, per a posar en marxa una campanya de promoció internacional.

Es tracta, doncs, d'una nova mesura que se suma a altres línies de la Generalitat per a recolzar al clúster ceràmic com les ajudes a les pimes industrials o el conveni entre la conselleria d'Hisenda i ASCER.

La nova línia de la Generalitat Valenciana està dotada amb 600.000 euros per a la promoció internacional en aquells mercats estratègics que detecte el sector a través d'ASCER

Segons ha explicat Mazón, “no és una campanya de la Generalitat, és una campanya del sector perquè desenvolupe la seua pròpia estratègia perquè són ells els que coneixen els missatges, els canals i les vies amb les quals treballar”.

El cap del Consell ha indicat, a més, que “parlem de promoció, dels nostres compradors, dels nostres prescriptors, amb els quals necessitem continuar treballant i continuar oferint la nostra millor imatge”. 

El president ha realitzat estes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb el sector i la firma d'un protocol de col·laboració amb el president de l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments (ASCER), Vicente Nomdedéu per a la millora del posicionament internacional i la competitivitat del sector ceràmic.

En la trobada, també han sigut presents la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino; la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina; i representants de la junta directiva d'ASCER.

Per a Mazón, “la nostra indústria ceràmica continua innovant, continua sent un producte de qualitat i de disseny, i un producte que respecta tots i cadascun dels criteris de sostenibilitat”.  “És important que els nostres compradors ho entenguen i ho aprecien”, ha recalcat el president. 

Així mateix, ha qualificat esta acció com a exemple de col·laboració públic-privada que desenvoluparà la indústria taulellera, “un sector molt professional que sap el que ha de comunicar per a continuar mantenint una posició estratègica i de referència malgrat les dificultats”. 

El cap del Consell ha assegurat que el sector ceràmic “és prioritat un des del punt de vista de l'estratègia industrial i competitivitat del nostre territori”. De fet, 1 de cada 3 ocupacions a Castelló estan relacionats amb el clúster ceràmic, un sector que a més és el principal client dels ports de València i Castelló. 

En esta reunió també s'han abordat altres accions de suport a este sector estratègic per a l'economia de la Comunitat Valenciana i Espanya com el conveni de la Generalitat a través de la conselleria d'Hisenda i ASCER dotat amb un milió d'euros o les línies d'ajuda a les pimes industrials de la Conselleria d'Innovació que reservarà un mínim de 3,45 milions d'euros per a la ceràmica, entre altres ajudes.  

Marta Barrachina enaltix este acord de promoció

Per part seua, la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha enaltit la sensibilitat del president Carlos Mazón, amb la ceràmica: “Per al president de la Generalitat la ceràmica és una prioritat i el demostra amb fets com el conveni amb la patronal en suport a un sector que sosté l'economia de la nostra província”.

La presidenta provincial ha incidit en el seu compromís per alçar la veu i defendre els interessos i les demandes del sector ceràmic perquè des de la institució provincial “tenim la capacitat de fer veure a altres administracions i fer veure al món que la nostra ceràmica és la millor i fer veure que si s'apaga la ceràmica també s'apaga la província de Castelló”.

Així mateix, la presidenta de la Diputació compartix amb el president del Consell que, en el moment actual, la ceràmica s'enfronta a desafiaments significatius i, en eixe sentit, tots dos dirigents insistixen en la importància de l'arribada de les ajudes per part del Govern Central, “ajudes que de moment són insuficients”, ha lamentat Marta Barrachina.

Tant el president de la Generalitat com la presidenta de la Diputació de Castelló tenen clar que, des de totes les administracions, s'han de proposar ajudes per a mitigar verdaderament els efectes de la crisi en el curt termini i una alternativa energètica per a fomentar la independència energètica i l'estabilitat en els costos de producció en el mitjà i llarg termini per a reduir la possibilitat que es produïsca una nova crisi en el sector derivada de l'encariment de l'energia. “Des de la Diputació de Castelló continuarem sent altaveu perquè esta indústria siga atesa”, ha afirmat Marta Barrachina.

Pujar