elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La nova estafa que circula per mòbil: “Hola mamà he tingut un colp amb el cotxe”

La nova estafa que circula per mòbil: “Hola mamà he tingut un colp amb el cotxe”
  • Una veïna de la Vall d'Uixó va rebre anit aquest missatge en el seu telèfon mòbil

“Hola mamà he tingut un colp amb el cotxe i se m'ha trencat el mòbil. Escriu-me urgent a aquest WhatsApp que m'ha deixat el de la grua”. Aquest és l'alarmant missatge que va rebre anit una veïna de la Vall d'Uixó i que ha compartit en les seues xarxes socials per a avisar a la resta de persones de la nova estafa que circula per missatgeria.

En els últims temps estan circulant diversos missatges d'aquest tipus pels telèfons mòbils, dirigits a una mare, encara que en alguns casos han sigut persones sense fills o homes -quan el missatge indica ‘mamà’- els que han rebut aquest tipus de missatges que no són més que una estafa del tipus phishing que circulen tant per SMS com per correu electrònic.

Amb l'era digital, la tecnologia ha donat lloc a noves formes de delinqüència. I en més d'una ocasió la Policia Nacional ha advertit en les seues xarxes socials de les estafes bancàries que circulen a través de les xarxes socials.

En aquesta ocasió, l'alerta arriba a través de SMS i està dirigida exclusivament a dones que són mares. Sens dubte, s'emporten un bon esglai pel que la Policia Nacional adverteix que davant aquesta mena d'estafes cal mantindre la calma, contrastar els fets contactant amb el seu fill i bloquejant al remitent i esborrant el missatge.

Pujar