Dimarts 21 de Agost de 2018

S'apropa el dia gran dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Cultura y Espectáculos -  general
28/09/2017 | elperiodic.com  

S'apropa el dia gran dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló arriben a la segona edició i ho fan centrats en l'entrega de premis i el sopar posterior, en una jornada intensa emmarcada en el Parador de Turisme. Els actes començaran a les 18.00 hores amb «Veus de ciència», un diàleg que protagonitzaran el biòleg, periodista i escriptor Martí Domínguez, guanyador del Premi de Divulgació Científica, i l'artista Manuel Boix, que ha il·lustrat l'obra guardonada. Tots dos, encara que d'àmbits diferents, mantindran una interessant conversa sobre ciència i divulgació. Més tard, a les 19.00 hores, i com a preludi de la cerimònia de l'entrega dels premis, al mateix Parador tindrà lloc l'acte de presentació de les obres guanyadores a càrrec dels propis autors, per tal d'apropar-les a la gent i donar a conèixer els impulsos que han portat als autors a elaborar els llibres.

A les 21.30 hores, l'acte oficial de lliurament dels Premis comptarà amb el suport de les màximes institucions valencianes, amb la presència confirmada del president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera. A més, a l'acte assistiran la directora general de Cultura, Carmen Amoraga i el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer. També hi seran nombrosos alcaldes i regidors del territori (Vinaròs, Traiguera, Càlig, Sant Jordi, Cervera, Rossell, Santa Magdalena, Torreblanca, Vilafranca, Albocàsser, Cinctorres o Vallibona). L'escriptora Anna Moner, nomenada recentment Ambaixadora de la Lectura, també ha confirmat l'assistència a l'acte, obert a tothom.

Tot i això, la programació de la Setmana dels Premis Literaris no acaba aquí: diumenge dia 1 a les 18.00 hores, el Parador de Turisme de Benicarló serà també l'escenari de la xarrada de Fátima Fernández i Juan Hernaz, que parlaran del procés de creació i el treball que hi ha darrere de «Por pequeño que parezca», guanyador de la IV edició del Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat. A més, del 2 al 13 d'octubre, els comerços de Benicarló exposaran als aparadors l'àlbum guanyador i sortejaran un exemplar entre els clients de cada botiga.

El teatre també serà protagonista en la Setmana dels Premis Literaris amb la representació, dijous 5 d'octubre, de l'obra «Terra baixa», dirigida per Pau Miró i interpretada per Lluís Homar.

La setmana es tancarà dissabte 7 amb una visita a la Fundació Carles Salvador, a Benassal, on es podrà veure l'última casa on va residir el mestre, escriptor i gramàtic. Les inscripcions són gratuïtes i s'han de reservar des del 26 de setembre fins al 5 d'octubre al Mucbe, ja siga per correu electrònic (correu.mucbe@ajuntamentdebenicarlo.org) o bé per telèfon (964 46 04 48).

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil