Dimecres 15 de Agost de 2018

Compromís proposarà la redacció d’un codi ètic en l’Ajuntament d’Almenara

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Política -  general
30/08/2017 | elperiodic.com  

Compromís proposarà la redacció d’un codi ètic en l’Ajuntament d’Almenara

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Compromís per Almenara presentarà una moció per al proper plenari del 19 de setembre en la que demanarà la redacció d’un codi ètic per als regidors i regidores del consistori. La formació taronja ho fa després d’un estiu marcat per una sèrie de discussions entre membres de diferents partits polítics en les que s’ha arribat a atacar fins i tot a les seues famílies.

La discussió va començar arran d’una moció del PP presentada per urgència en la que demanava el nom d’un carrer per a Carrero Blanco. En la votació, tant Compromís com el PSOE van votar en contra de la urgència i, d’aquesta manera, es posposava el debat i la votació de la moció per al pròxim plenari. Tot i això, des de les pàgines oficials del partit liderat per Alícia Bañuls es va penjar una foto de Robert Castelló i Quique Castelló, els dos germans al front del partit valencianista. En aquesta foto apareixien amb una bandera en la qual es demana l’apropament dels presos bascs a les seues famílies i els dirigents del PP acusaven als dos germans de “pro-etarres” entre d’altres coses. Aquest fet va rebre una resposta contundent des de Compromís per Almenara que va explicar el significat de la bandera, el context en el que estava treta la foto i, fins i tot, l’any. Al mateix temps que disparaven una sèrie d’atacs contra el Partit Popular de calat polític. Això va provocar atacs contra Robert i Quique i la seua família, traspassant el debat polític i causant una situació “desagradable” per als dos germans. L’estiu passat, però, va ser el regidor de festes qui va realitzar els atacs personals als germans Castelló. Ivan Cardona,regidor de festes en l’Ajuntament d’Almenara i membre destacat del PSOE, deixava de banda el debat polític per atacar a la família de Robert Castelló i el seu germà.

Front a això, Compromís per Almenara ha decidit fer autocrítica en una moció en la que parla de “responsabilitat més enllà d’aquest edifici megalòman-referint-se a l’Ajuntament”. En la moció es deixa de banda fets puntuals i es demana “deixar un món millor als nostres fills i les nostres filles, en el que els valors de diversitat i respecte esdevinguen pilars fonamentals en el futur”. D’aquesta manera, Compromís per Almenara demana que es constituisca una comissió que redacte el codi ètic i que es reunisca com a mínim semestralment per avaluar i controlar el seu compliment.

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil