Dimecres 22 de Agost de 2018

Oliva instal·larà tres parcs canins, després d’una enquesta de participació ciutadana

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Urbanismo e infraestructuras -  general
27/07/2017 | elperiodic.com  

Oliva instal·larà tres parcs canins, després d’una enquesta de participació ciutadana

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Oliva instal·larà tres parcs canins al llarg i ample del seu territori, una iniciativa que fa molt de temps que s'està gestant i que, si tot va segons el previst, a finals d'any ja podran disfrutar d'ella els animals de companyia i els seus propietaris.

Imma Ibiza declara que és una signatura pendent que tenim al municipi "Oliva no té espais destinats específicament als animals de companyia i el que es pretén és aportar alternatives, tant a les persones propietàries de les mascotes com a les mateixes mascotes, per tal que tinguen un lloc on anar a fer les seues necessitats, a socialitzar-se amb altres animals i tindre un espai on jugar i esplaiar-se, a més a més, esperem que les alternatives proposades tinguen la seua equivalència en un manteniment de les vies públiques més netes"

En una primera actuació s'instal·laran tres parcs canins en el casc urbà, però s'està estudiant la possibilitat de fer-ne altres en les platges d'Oliva. Oliva té sis platges que no estan connectades entre sí i per donar un adequat servei cal estudiar bé la ubicació de les instal·lacions canines per tal que tots puguen gaudir d'estos espais sense haver de desplaçar-se amb cotxe.

"Decideix quina Oliva vols", és el nom que porta la campanya de participació ciutadana que durarà dos mesos, agost i setembre, on voluntaris de Vedama eixiran al carrer cada divendres, s'ubicaran en una carpa entre l'oficina de turisme i el mercat municipal amb una urna i unes paperetes per a qui vulga votar i triar els llocs on aniran ubicats els parcs canins.

Per poder votar s'han de complir els següents requisits:

1. Tindre 16 anys complits.
2. Estar empadronat/da a Oliva
3. Les anteriors condicions s'acreditaran amb la presentació del carnet d'identitat.
4. S'han de marcar tres ubicacions entre les nou que tindrà la papereta i que amablement explicaran les persones voluntàries de Vedama en la campanya "Decideix quina Oliva vols".

En l'estand de la campanya es trobarà tota la informació sobre els llocs d'ubicació, el material que s'utilitzarà per a la construcció d'estos espais, les seues dimensions i el manteniment de neteja i higiene.

El recinte construït serà de 100 m2 per a cada parc i el material per a construir-los està elaborat amb components reciclats, una resina elaborada amb material d'envasos lleugers, brics en la seua fase final i que una empresa emprenedora i innovadora ha utilitzat per elaborar elements de mobiliari urbà entre altres productes. A més el material no necessita manteniment, és especialment resistent a l'aigua i els canvis de temperatura i té una aparença a fusta.

Els elements a instal·lar per cada unitat:

1. El tancat de 100 m2
2. Un arener també tancat de 3 x 3
3. Una font
4. Un banc
5. Una paperera
6. Dispensadors de bosses.

El manteniment i neteja d'estos espais estan inclosos en el contracte de control de plagues; la higiene dels espais es una qüestió de salubritat, per tant és un interés prioritari que es mantinguen en bones condicions. Condicions que també dependran dels usuaris del parc, ja que les persones propietàries de les mascotes també tenen la responsabilitat de mantindre estos espais en condicions, tot aportant el seu granet d'arena, utilitzant adequadament els espais.

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil