elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nadal, època de compres: quant ens gastarem de mitjana?

Nadal, època de compres: quant ens gastarem de mitjana?
  • Augmenten les eixides típiques de les dates nadalenques: el 68% visitarà els mercats ambulants de Nadal, el 60% anirà a veure la Cavalcada de Reis i el 50% eixirà a menjar o sopar amb els companys de treball

Una enquesta realitzada al novembre per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) a una mostra ponderada i representativa de la població espanyola de 1.000 adults, reflecteix l'elevat import de les despeses nadalenques, que enguany sumen 745 euros, 10 euros més que l'any passat. Enfront d'enquestes anteriors, s'incrementa especialment el pressupost per a sopars i menjars amb familiars, amics i companys de treball (150 euros, pels 138 euros de 2022) i la despesa en viatges i vacances (112 euros enfront dels 101 euros de l'any passat). Mentre que es manté elevat en loteria de nadal (71 euros) i, sobretot, en regals (396 euros).

Pel que fa a les compres de regals, internet continua sent el canal prioritari per al 36% dels enquestats, enfront del 30% que prefereix comprar en botigues físiques. La resta, combinarà en igual mesurada tots dos canals.

A més de la despesa, crida l'atenció l'augment de les eixides típiques de les dates nadalenques: un 68% visitaran els mercats ambulants de Nadal (62% l'any passat), el 60% eixirà a veure la Cavalcada de Reis (56% en 2022) i el 50% eixirà a menjar o sopar amb els companys de treball (44% l'any passat). A més, la gran majoria d'enquestats, un 86%, confirma la seua intenció de participar en sopars i menjars amb familiars no convivents.

L'enquesta també revela freqüents excessos en les compres de nadal: el 55% dels consumidors creu que gastarà més del que es preveu; i això que fins a un 26% reconeix que prefereix donar els seus regals al gener per a aprofitar possibles descomptes. En qualsevol cas, un 35% adverteix que les compres de regals li causen un important estrés.

Pujar