1 de desembre de 2020 1/12/20

Exposició de Sor Isabel de Villena de l'AVL a l'IES Allusser

Exposició de Sor Isabel de Villena de l'AVL a l'IES Allusser - (foto 1)

    Del 23 al 27 de gener arriba a l'IES L'ALLUSSER de Mutxamel l'exposició itinerant de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua dedicada a sor Isabel de Villena, l'Escriptora de l'Any 2016-2017. Com en altres anys, l'Ajuntament de Mutxamel, a través de l'Agència de Promoció del Valencià -AVIVA, col·labora amb els centres de secundària perquè en un dels centres del municipi es puga visitar l'exposició itinerant que l'AVL dedica a un escriptor valencià i que en esta ocasió ho està a l'autora del segle d'or valencià.

    Esta exposició, que va començar la seua itinerància per totes les comarques valencianes el passat mes de desembre, consta de dotze panells, en el quals es descriu la València del segle XV, el segle d'or de les lletres valencianes, en què sor Isabel de Villena va ser una dona excepcional per la seua capacitat intel·lectual.

    La vida de la religiosa va estar lligada al monestir de la Santíssima Trinitat de València, del qual va ser abadessa durant vint-i-set anys. La seua Vita Christi arribà a ser una obra literària indispensable en el segle d'or valencià que la féu mereixedora de ser reconeguda com a primera escriptora en valencià i la millor escriptora de les lletres hispàniques medievals.

    Pujar