elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Municipis valencians cancel·len les agendes festives en senyal de dol per l'incendi de València

Municipis valencians cancel·len les agendes festives en senyal de dol per l'incendi de València
  • La Generalitat Valenciana amplia a tota la Comunitat el dol oficial decretat durant tres dies des de l'Ajuntament de València

Després de conéixer-se la magnitud de la tragèdia de l'incendi de València, que deixa de moment 4 persones mortes i 14 desaparegudes, l'Ajuntament de València ha decretat tres dies de dol oficial a comptar des de hui i ha suspés la Crida i la resta d'actes festius previstos este cap de setmana.

A això se suma el dol oficial decretat també des de la Generalitat Valenciana, com ha anunciat este demà el president Carlos Mazón.

Les reaccions dels ajuntaments valencians no s'han fet esperar i s'han cancel·lat nombrosos actes festius. Així ha succeït a Castelló, que es prepara per a la Magdalena, i que ha començat a suspendre alguns dels actes festius que precedixen a les festes, o a Alacant, que també ha cancel·lat esdeveniments de Fogueres, Barracas i Setmana Santa.

Però especialment davant l'imminent inici de les Falles 2024 molts municipis fallers han comunicat la decisió de suspendre els actes previstos durant els pròxims dies.Este és el cas de Paterna, l'ajuntament del qual al costat de la Junta Local Fallera han acordat suspendre la Crida prevista per a este dissabte 24 així com la resta d'actes programats durant el cap de setmana.

Entre els actes suspesos figuren la Mascletà manual nocturna prevista per a esta nit a les 23 hores, a l'esplanada del Cohetódromo, així com la inauguració de l'Exposició del Ninot i Lectura de premis, demà, dissabte 24 de febrer, a les 18.30h hores en el Gran Teatre Antonio Ferrandis, i posteriorment, la Crida a les 20.00 hores a l'Ajuntament. De la mateixa manera, també queda ajornat l'Homenatge al Major programat per al diumenge 25 de febrer.

A Borriana també s'han cancel·lat els actes lúdics i festius previstos per a este cap de setmana com la discomóvil programada per al dissabte, 24 de febrer, la “mascletà” del diumenge 25, així com l'acte d'homenatge faller i lliurament de recompenses del mateix dia.

També Torrent ha suspés els actes en senyal de duel. Així, l'ajuntament ha baixat les banderes a mitja asta i instal·lat un crespó negre en senyal de dol en la seua façana. 

A més, decretaran tres dies de dol i comunicaran les pròximes dates dels esdeveniments que se suspendran durant tot el cap de setmana, sobretot els fallers, ja que este cap de setmana se celebrava la Crida i la Cavalcada Infantil.

En un comunicat oficial, l'Ajuntament de Sagunt  ha decretat tres dies de dol oficial després de l'incendi succeït en dos edificis de Campanar (València) en la vesprada del 22 de febrer i, per tant, se suspenen totes les activitats lúdiques i festives que estaven programades per a estos dies.

També l'Ajuntament de Manises ha cancel·lat tots els actes de l'agenda municipal previstos per a este cap de setmana.

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent, amb el vist-i-plau de les comparses que han estat consultades pel president de la Societat de Festers, comuniquen que la ciutat va a suspendre els actes d’Ontinyent Medieval i el Mig Any Fester previstos per a aquest cap de setmana. 

D’aquesta manera, la ciutat se suma a la declaració de tres dies de dol oficial anunciada pel president de la Generalitat Valenciana per a tota la Comunitat, després dels fets esdevinguts en l’incendi declarat ahir a la ciutat de València. La suspensió dels actes comportarà l’ajornament de tota l’activitat vinculada al Mig Any Fester. La Societat de Festers té previst celebrar una reunió aquesta mateixa vesprada per valorar noves dates per a la celebració del Mig Any. 

També l'Ajuntament d'Almassora ha suspés el Mig Any Fester previst per a este cap de setmana. Este matí, l'alcaldessa, María Tormo, s'ha reunit amb membres del seu equip de govern, entre ells el regidor de Festes, Arturo Soler, i el president de la Junta Local de Festes, Santiago López. En la trobada, s'ha acordat anul·lar totes les celebracions del Mig Any Fester previstes com a mostra de respecte als familiars dels morts i a les persones desaparegudes en este trist succés.

A conseqüència de l'incendi declarat ahir a la ciutat de València i com a mostra de respecte a les víctimes i persones afectades, l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona, en acord amb les set comissions falleres del municipi, ha decidit ajornar tots els esdeveniments fallers previstos per a este cap de setmana. Les modificacions són les següents: El Concurs de Playbacks faller se celebrarà el dia 2 de març amb el mateix horari i programa previst. Les finals de Pilota fallera es disputaran el dia 3 de març amb el mateix horari i programa previst. La inauguració de ‘L'exposició dels Ninots indultats’, fotografia i ‘Llibret faller’ tindrà lloc el diumenge 3 de març a les 17.30 hores a la Casa de Cultura. La Cridà fallera se celebrarà el diumenge 3 de març a les 19.00 hores al Carrer Poeta Llorente (enfront de la Casa Bernal).

[Estem treballant per a ampliar la informació]

Pujar