11 de juliol de 2020 11/7/20

Morella participa a les jornades de los Pueblos más Bonitos de España al Senat

Morella participa a les jornades de los Pueblos más Bonitos de España al Senat - (foto 1)

  Morella participa a la I Jornada Turisme, innovació i medi ambient en l'Espanya Rural al Senat organitzada per l'associació de los Pueblos más Bonitos de España. En aquesta jornada al Senat han volgut reivindicar un millor finançament per als municipis i zones rurals, els quals es veuen greument afectats per no rebre suport. Els membres de l'associació ho han traslladat a la Secretària d'Estat de Turisme al Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Matilde Pastora Asian i a Belén Navarro Heras, Secretaria General de Finançament Autonòmica i Local al Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha traslladat a la Secretària General la necessitat d'aplicar les mesures per a retornar el greuge econòmic als afectats per la revisió cadastral.

  Així, l'alcalde de Morella ha acudit a Madrid en representació de la ciutat en aquesta jornada, la qual pretén promoure el patrimoni rural dels pobles i lluitar contra el gran problema de la despoblació que sofreixen aquestos.

  L'alcalde de Morella ha moderat la taula El fenomen del despoblament a Espanya: present i futur on han participat Edelmira Barreira, Comisionada per al Repte Demogràfic del Govern d'Espanya, Rosario Sampedro, professora titular Sociologia a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Valladolid, i Gloria Fernàndez, Alcaldesa de Ponferrada. En aquesta s'ha tractat el tema del despoblament, un dels problemes que més s'ha agreujat en els últims anys. Rhamsés ha assenyalat que "el despoblament no és sols el nostre problema, sinó un dels grans problemes del conjunt d'Espanya".

  D'aquesta manera, Rhamsés ha destacat que "és una jornada molt important per a traslladar l'estat dels pobles i municipis a les institucions, així com explicar els projectes que s'estan realitzant per a millorar la situació. A més, l'edil ha comentat que "a través de l'associació de los Pueblos Más Bonitos de España unim esforços per a potenciar el turisme i l'economia dels municipis menuts i frenar el despoblament". Rhamsés ha explicat que "durant la jornada s'han tractat altres temes sobre innovació en el món rural a partir de l'agricultura, la ramaderia i l'ús d'energies netes".

  D'aquesta manera, la jornada ha mostrat que l'associació es preocupa de temes transversals que afecten a les zones rurals i no sols del turisme. Per tant, l'edil ha subratllat que "cal treballar i donar suport a les grans oportunitats que tenim i podem tindre, facilitar nous projectes, canvis legislatius i fiscals, materialitzar urgentment projectes per mantenir la població, i com ha traslladat la professora de la universitat de Valladolid, potenciar el repoblament i traslladar els elements positius".

   

  Pujar