elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Morella inicia el curs sobre apoderament de les dones en contextos rurals a través de les TICS

Morella inicia el curs sobre apoderament de les dones en contextos rurals a través de les TICS
  • Es tracta d’una activitat formativa que s’imparteix des dels Centres de Dona Rural en col·laboració amb la Diputació de Castelló i s’allargarà fins el mes de gener

  • Des de l’Ajuntament de Morella s’està promovent el segon Pla d’Igualtat de la localitat. El primer, el qual va començar el 2017, culmina aquest any 2020

El Centre de Dinamització Econòmica i Social (CEDES) que la Diputació de Castelló té a Morella és des d’ahir dijous seu d’un curs sobre Empoderament de les Dones als Contextos Rurals.  A la inauguració del curs assistien Patricia Puerta, Vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Maria Such, Directora General de l’Institut Valencià de les Dones, el Diputat Pau Ferrando i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

Aquests cursos, que també s’han organitzat a Vall d’Alba, Sogorb, Albocàsser i Llucena, estan impartits per la xarxa de Centres de la Dona Rural, consten de 15 classes presencials i es perllongaran fins el mes de gener. A Morella tenen lloc cada dijous a la vesprada i participen del mateix 17 dones de tota la comarca dels Ports.

En el treball per la igualtat i en la lluita contra el despoblament el paper de la dona és essencial i les noves tecnologies són un recolzament essencial per assolir eixos objectius: total igualtat entre gèneres i frenar l’èxode de gent del món rural a les grans ciutats i nuclis més habitats. L’ampli perfil de les dones que participen del curs demostren la inquietud de les dones de la comarca dels Ports per voler guanyar el se futur ací i amb dignitat.

Per altra banda, una vegada culminant-se el primer Pla d’Igualtat que es va encetar al 2017, Morella ja està treballant per encetar el segon a partir del 2021, tant el del propi Ajuntament com el municipal per a tota la població. En aquest sentit el Grup de Treball ja està elaborant les propostes que presentarà al Consell d’Igualtat per a, en cas de ser acceptades, seguir amb la tasca encetada fa anys i que tant de camí ha recorregut. Els nous reptes derivats de la situació que la nostra societat està patint a causa de la Còvid-19 són tot un estímul per treballar més i millor per la igualtat, la qual no és un caprici sinó una necessitat.

L’alcalde de Morella va voler ‘agrair el fet de fer este curs en la nostra localitat. És fonamental treballar en la igualtat i l’apoderament de les dones per lluitar contra el despoblament. Les noves tecnologies són un repte però han de ser també una palanca per aconseguir-ho’.

Pujar