20 de setembre de 2020 20/9/20

Morella albergarà la I Escola de la Tardor

Morella albergarà la I Escola de la Tardor - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Morella albergarà la I Escola de la Tardor - (foto 2)
  Morella albergarà la I Escola de la Tardor - (foto 3)

  La I Escola de la Tardor, sota el títol 1r encontre de les dones rurals de l’economia verda de Castelló, tindrà lloc aquesta setmana a Morella. D’aquesta manera, les conferències i col·loquis se succeeixen durant els dies 9 i 10 de novembre per tal de mostrar el paper de la dona en l’economia dels pobles. Així, diferents dones de distintes àrees professionals aproparan els seus coneixements sobre el tema.

  La regidora d’Igualtat, Lola Viñals, ha destacat que “es tracta d’una activitat molt interessant al voltant del paper de les dones a l’economia rural”.  L’edil ha comentat que “les diferents conferències i xerrades són a càrrec de dones treballadores en diferents àmbits, les quals explicaran les seues experiències i punts de vista sobre l’actualitat de la dona en l’entorn econòmic dels pobles”. Així, Lola ha volgut “animar a tots i totes a assistir als diferents espais que comprenen l’Escola de la Tardor a Morella”.

  D’aquesta manera, l’Escola de la Tardor es divideix en diferents espais durant els dos dies. Així, comença el dijous 9 de novembre a l’Espai 1 amb el títol En Clave de Género i parlar sobre el paper de les dones en les noves ruralitats, des de la invisibilitat al protagonisme. A continuació, l’Espai 2 alberga l’encontre amb Marisa Soleto, Llicenciada en Dret i Directora de la Fundación Mujeres per parlar de la generació d’oportunitats per a les dones com a estratègia de desenvolupament amb el títol Nuevas Ruralidades y Despoblación. L’experiència de Fundación Mujeres. L’Escola també compta amb la presentació del programa Emprender y Dirigir en Femenino amb Ana Portal, de la Diputació de Castelló. Finalment, hi haurà un col·loqui sobre la Realidad de las Mujeres Ante las Nuevas Ruralidades y el Empleo.

  La jornada del divendres es centra en la realització de col·loquis. El primer tracta les experiències i testimonis de les dones des de la perspectiva de la Nueva Ruralidad en Clave de Género en els sectors de l’agricultura, ramaderia i apicultura. El segon, sota el mateix títol, se centra en els sectors servicis, bioconstrucció, hostaleria i la inserció a l’economia social i verda.

  Cita a Morella

  El dissabte comença un nou cicle de Cita a Morella amb el periodista de Catalunya Ràdio, Nando Zanoguera, organitzat per Comunicacions dels Ports. En aquesta ocasió, el títol de la xerrada és La República Catalana vista des de la frontera... amb humor” a partir del llibre Fora de la Galàxia del mateix Nando Zanoguera.

  Cal recordar que Cita a Morella és un diàleg amb personalitats del món de l’economia, el periodisme o la política per a debatre sobre temes d’actualitat. Així, aquests cicles serveixen per a apropar al públic general l’actualitat i veure els punts de vista dels experts sobre els mateixos. La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “el dissabte es realitza un nou Cita a Morella on Nando Zanoguera donarà a conéixer el seu punt de vista sobre l’actualitat del conflicte a Catalunya”. D’aquesta manera, Rocío ha aprofitat per a “convidar i animar a tots i totes a participar d’aquesta xerrada”.

  Pujar