31 d’octubre de 2020 31/10/20

Millora de basses per al sector primari de Morella

Millora de basses per al sector primari de Morella - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Millora de basses per al sector primari de Morella - (foto 2)

  Morella, amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, està realitzant les tasques de condicionament i manteniment de les basses de la Fàbrica Giner i el Peiró. D’aquesta manera, s’ha canviat el recobriment de cadascuna d’aquestes i les tanques que les envolten. El manteniment de les basses és necessari per a que l’emmagatzematge d’aigua siga més eficient i s’eviten les fuites d’aigua. Aquestes dues instal·lacions presentaven greus deficiències que s’han corregit ara amb les importants actuacions que s’han portat a terme. Ara ha finalitzat l’actuació a la bassa de la Fàbrica Giner i ja està operativa i esta setmana s’han iniciat els treballs de la del Peiró.

  Cal recordar que l’agricultura i la ramaderia són dos punts clau de l’economia de la zona i depenen de l’aigua disponible. D’aquesta manera, el regidor de Medi Ambient, Rafa Pallarés, ha destacat que “el condicionament de les basses del terme de Morella és molt important per al sector ramader i agrícola d’aquesta zona, ja que és una part amplia de l’economia de Morella”. Tanmateix, Rafa ha comentat que “la bassa de la Fàbrica Giner ja està acabada i han començat amb la del Peiró”. A més, “la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, que es fa càrrec d’aquestes obres, també començarà la construcció de la bassa de la Torre Segura d’ací a poc temps”.

  El ple ordinari del passat més de març va aprovar la tramitació per a la construcció de la bassa de la Torre Segura. La construcció d’aquesta és una reivindicació històrica de Morella i el projecte pretén dotar de més autonomia a la localitat, ja que aquesta zona és el punt d’aigua superficial més important del terme de Morella. La Conselleria d’Agricultura construirà la bassa i va demanar la disponibilitat dels terrenys, ja que està ultimant el projecte. L’ajuntament està treballant per a tindre-ho tot a punt i que la bassa de la Torre Segura sigue una realitat al més prompte possible. Rafa ha comentat que “estes millores són fruit de molt d’esforç, una reivindicació històrica del Consell Municipal Agrari i esperem que siguen una realitat, igual que la Fàbrica Giner i el Peiró”.

  Pujar