elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Encontre de la Diputació de Castelló amb Los Pueblos Más Bonitos de España

Encontre de la Diputació de Castelló amb Los Pueblos Más Bonitos de España
  • Acorden la promoció dels pobles de l’associació de la província en una reunió on ha participat l’alcalde de Morella

  • També es pretén sumar a la Diputació de Terol i potenciar la zona d’ambdues províncies, ja que juntes compten amb el major nombre de pobles amb aquest distintiu

L’alcalde de Morella i president de la zona est de l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España (LPMBE), Rhamsés Ripollés, junt amb el president de LPMBE, Fran Mestre, l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, el de Vilafamés, Abel Ibáñez, i el de Culla, Heredio Bellés, s’han reunit avui amb el president de la Diputació de Castelló, José Pascual Martí, i la diputada de Turisme, Virginia Martí, per a col·laborar en la promoció de Los Pueblos Más Bonitos de España. D’aquesta manera, es pretenen potenciar els atractius de la província amb les característiques dels pobles emblemàtics amb aquesta distinció. A més, a través de l’associació, també es busca posar en valor les poblacions més enllà del seu patrimoni arquitectònic i, per tant, col·laborar en la promoció d’esdeveniments culturals, esportius i d’altres característiques.

Així, Rhamsés ha destacat que “és molt important posar en valor als pobles de l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España, no sols pel seu potencial turístic, sinó per tota l’activitat que concentren de diferents àmbits”. L’edil ha explicat que “per exemple, este passat cap de setmana vam celebrar la primera edició del Festival Literari de Morella, amb escriptors i escriptores de renom i on es va omplir el Teatre Municipal en tots els panells” i ha afegit que “cal promoure aquestes activitats culturals i d’altres disciplines, ja que els pobles tenen cada vegada una oferta d’entreteniment més ampla tant per a visitants com per a les seues veïnes i veïns”. Finalment, ha comentat que “també volem col·laborar amb la Diputació de Terol i fomentar tota la zona, ja que entre ambdues províncies, hi ha un elevat nombre de pobles amb aquest reconeixement” i ha proposat que “la Diputació de Castelló utilitze la marca de Los Pueblos Más Bonitos de España en la seua estratègia de turisme i comunicació per a potenciar tota la província arran dels pobles de l’associació”.

A més de la Diputació de Castelló, es planteja col·laborar també amb la Diputació de Terol per a fomentar tota la zona que abracen estes dues províncies. Cal explicar que la Castelló compta amb quatre poblacions dins de l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España com són Peníscola, Vilafamés, Culla i Morella. D’altra banda, Terol compta amb Albarracín, Calaceite, Cantavieja, Mirambel, Puertomingalvo, Rubielos de Mora i Valderrobres. En total, sumen 11 poblacions que reuneixen els requisits per a pertànyer a aquesta associació que els atorga un reconeixement de qualitat.

Pujar