elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP denúncia que el PSOE de Morella va obtindre presumptes rebaixes milionàries en la compra d'un local públic

El PP denúncia que el PSOE de Morella va obtindre presumptes rebaixes milionàries en la compra d'un local públic
  • El portaveu del PP a Morella, Jesús Ortí, qüestiona que en 2005 Ximo Puig facilitara presumptes rebaixes al seu partit en la compra d'un local d'una promoció pública que acabaria sent la seu socialista

  • Dijous passat 21 el consistori va aprovar una operació de tresoreria per a pagar 400.000 euros de factures pendents a proveïdors i empreses, així com les nòmines d'empleats municipals i de l'empresa pública CISE. “Eixa és la realitat”

MÉS FOTOS
El PP denúncia que el PSOE de Morella va obtindre presumptes rebaixes milionàries en la compra d'un local públic - (foto 2)

El PSOE va obtindre presumptes rebaixes milionàries en la compra d'un local d'una promoció pública de l'Ajuntament de Morella mentres com a gestor arruïnava al consistori. Així es desprén dels preus abonats pels socialistes per a la compra d'un local que finalment el PSOE convertiria en seu del partit. I ho aconseguiria a un avantatjós preu de 400 euros el metre quadrat mentres la resta d'interessats pagaven a raó de 600 euros el metre quadrat.

Va ocórrer en 2005, data en la qual l'alcalde de Morella era Ximo Puig. Va ostentar este càrrec entre 1995 i fins a 2012. I en eixos anys va promoure la construcció d'habitatges públics en els antics terrenys en els quals estava situada l'antiga fàbrica del Tint de Morella.

Ho va fer a través del Centre Integrat de Serveis Econòmics (CISE) que no sols va promoure habitatges públics a través de la firma Inprotint, també locals. Un d'ells seria el triat per a fixar la seu del PSOE. Un altre, destinat a l'empresa que regenta el germà del hui ambaixador davant l'OCDE a París, Francis Puig. “Sembla que cognomenar-se Puig Ferrer tenia premi”, es qüestiona Ortí.

“Hui, l'Ajuntament de Morella que hem heretat després del pas de 32 anys de socialisme està a la vora de la ruïna”. Ho afirma el portaveu del PP a Morella, Jesús Ortí, que este passat dijous 21 donava suport a la contractació d'un préstec per un import de 400.000 euros dirigit a saldar els deutes amb proveïdors i a pagar factures a empreses, a més de poder abonar les nòmines als empleats públics i els números rojos del CISE.

“Eixa és la realitat”, assenyala Ortí, “a la qual ens hem d'enfrontar enfront d'un PSOE que va imposar la llei del silenci durant dècades”. “La dramàtica situació d'un consistori que hui fiscalitzem amb llum i taquígrafs, amb la transparència que mai va acompanyar al socialisme i que els ciutadans van exigir el passat 28 de maig”.

“És el canvi”, assenyala el portaveu del PP a Morella, “que exercim dia a dia i que impera en cada decisió que adoptem en el consistori perquè la situació econòmica és molt delicada”. De fet, tal com ha manifestat el regidor, “al desembre contractem un préstec de 600.000 euros i ara un de 400.000 euros. Un milió en poc més de quatre mesos destinat a saldar deutes perquè el consistori no té capacitat econòmica per a pagar als seus proveïdors a 30 dies tal com exigix la llei”, ha manifestat el portaveu del PP. “El PSOE ho va fer durant dècades, però hem arribat per a canviar les coses i perquè per fi Morella i els nostres veïns milloren”.

Pujar