elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Demà dimecres entra en funcionament el nou servei de rehabilitació sanitària de Morella

Demà dimecres entra en funcionament el nou servei de rehabilitació sanitària de Morella
  • El Servei de Rehabilitació s’ubica en la planta baixa del edifici CISE, cedida per l’Ajuntament de Morella a Sanitat.

  • Presta servei a tota la comarca dels Ports i a alguns municipis d’Aragó gràcies al conveni entre autonomies

MÉS FOTOS
Demà dimecres entra en funcionament el nou servei de rehabilitació sanitària de Morella - (foto 2)
Demà dimecres entra en funcionament el nou servei de rehabilitació sanitària de Morella - (foto 3)

El nou Centre de Rehabilitació de Morella que s’ubica a l’edifici del Centre Integrat de Serveis Econòmics (CISE), a la Plaça Sant Miquel de la localitat, començarà a prestar el seu servei demà dimecres 9 de setembre i donarà servei als pacients de rehabilitació de Morella, comarca dels Ports i també alguns pobles d’Aragó, gràcies al conveni de col·laboració sanitària entre autonomies.

Este centre de rehabilitació substitueix al que hi havia a la Residència Sant Joan Baptista del municipi i que va estar tancat arran de que l’esmentada residència es veiés fortament afectada per la pandèmia del Coronavirus entre els seus interns i personal sanitari.

Una vegada produït el tancament, tots els usuaris del servei de rehabilitació s’han tingut que desplaçar a rebre la seua atenció a la localitat de Traiguera, en la comarca del Baix Maestrat, el que ha provocat alguns entrebancs i problemes evidents de desplaçament entre els afectats.

Des del mateix moment en que l’anterior Centre de Rehabilitació a la Residència va ser clausurat, l’Ajuntament de Morella es va posar a disposició dels serveis de Sanitat per tal de posar al seu abast la planta baixa de l’edifici del CISE, de propietat municipal, per albergar aquest nou espai de rehabilitació que ara comença a funcionar després d’haver estat condicionat a l’efecte.

A més, en les passades setmanes s’ha realitzat la instal·lació de tots els aparells professionals per al tractament del usuaris, així com els despatxos dels professionals sanitaris.

Cal dir que en aquest mateix immoble l’Ajuntament de Morella també cedeix una altra sala que albergarà la consulta de la Comare a la localitat. Ambdues consultes, la de la comare i la de rehabilitació, es troben a la planta baixa de l’edifici, el que possibilita un immillorable accés per a persones amb mobilitat reduïda i ubicat davant mateix del Centre de Salut de Morella.

L’Alcalde de la Ciutat, Rhamsés Ripollés ha destacat que ‘per a Morella este sempre ha sigut un servei essencial i estratègic i estem d’enhorabona la seua recuperació i posada en funcionament demà mateix’ a la vegada ha volgut agrair ‘tota la col·laboració i agilitat amb la Conselleria per buscar solucions i fer-ho possible’.

Pujar