12 de juliol de 2020 12/7/20

Cultura, solidaritat i medi ambient al cap de setmana de Morella

Cultura, solidaritat i medi ambient al cap de setmana de Morella - (foto 1)

  Morella opta per la diversitat d'activitats per a aquest cap de setmana. La presentació dels llibres L'imperi dels lleons i Tres minutos de color, la inauguració de l'exposició fotogràfica Elles Trien i la participació de la ciutat a l'Hora del Planeta són les activitats més destacades del dissabte on s'espera una elevada participació.

  Totes aquestes activitats són de diferents àmbits on Morella dona cabuda a diferents públics. Així, la exposició fotogràfica Elles Trien, de l'Assemblea de Cooperació per la Pau, s'inaugura el dissabte a les 12.00 hores. L'exposició, sota el títol Teixint Complicitats, compartint reptes de futur entre Tunísia i Els Ports, mostra la vida de les dones en aquest país.

  Més tard, a les 20.00 hores, l'editorial Alrevés presenta dos llibres a les Sales Gòtiques de l'ajuntament de Morella. Aquesta és de Barcelona però te arrels morellanes, així, la presentació comptarà amb el director de l'editorial, Gori Dolz, i amb els autors dels llibres Pere Cervantes i Sebastià Benassar. El primer ha escrit el llibre Tres minutos de color i ja ha participat en altres actes a Morella com el festival de novel·la Morella Negra com la Trufa. El segon és l'autor de L'imperi dels lleons, una història inspirada en la Mafia Lionesa. D'aquesta manera, l'acte permetrà conèixer de més prop als autors, els seus treballs i l'editorial especialitzada en novel·la negra referent per als amants d'aquest gènere.

  La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que "és molt important comptar amb diferents activitats per a que morellans i visitants puguin gaudir de Morella". A més, l'edil invita a "participar en totes les activitats programades i remarca la visita dels escriptors junt al director de l'editorial Alrevés com molt interessant per als lectors que poden conèixer de més prop als autors".

  D'altra banda, Morella participa en l'Hora del Planeta el dissabte. Així, la llum del castell i les muralles s'apagarà des de les 20.30 fins a les 21.30 hores junt a altres monuments d'arreu del Món. Morella ja ha participat d'aquest acte en altres edicions.

  Finalment, la pel·lícula Un monstruo viene a verme es projecta al Teatre Municipal a les 19.00 hores del diumenge.

  Premi de l'associació d'empresaris

  El diumenge es celebra el sopar d'Asetmico on s'entrega el premi anual de la entitat a l'associació de Los Pueblos Más Bonitos per la seua importància en la promoció turística de la ciutat de Morella. Fran Mestre, President de l'associació, rebrà aquest guardó en l'acte on assistiran els empresaris de la localitat. Cal recordar que Morella és una de les ciutats fundadores de l'associació de Pueblos Más Bonitos i que enguany és la seu, junt a Albarracín, de l'Assemblea internacional.

  Pujar