elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalde de Morella, davant les severes restriccions: "Les mesures són dures però necessàries donada la situació"

Imatge d'arxiu de l'alcalde de Morella
Imatge d'arxiu de l'alcalde de Morella
  • Limitació dels aforaments en els establiments, terrasses i comerços a causa del greu impacte de la pandèmia en la localitat

Morella és una de les poblacions de la Comunitat Valenciana amb un major índex d’afecció de la COVID-19, amb aproximadament 50 casos positius. Així, cal explicar que la ciutat, igual que altres 30 poblacions, haurà d’aplicar unes mesures especials, les quals han anunciat el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, en roda de premsa i que ha detallat després l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

Aquestes es publicaran demà al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i entraran en vigor el dissabte a les 00.00 hores. La principal mesura que afecta Morella és la limitació dels aforaments als establiments, terrasses i comerços. A més, la Generalitat Valenciana ha anunciat el tancament perimetral de l’autonomia, la qual entrarà en vigor demà a les 12.00 hores.

Cal recordar que el passat dijous 22 d’octubre, l’Ajuntament de Morella va aprovar diferents mesures a causa de l’augment de contagis per coronavirus a la ciutat. Actualment, els casos positius a la ciutat són uns 50 aproximadament, per la qual cosa, aquestes mesures s’allargaran fins al 13 de novembre i s’aplicaran junt amb les noves decretades per la Generalitat Valenciana. Per tant, pel que fa als diferents espais i serveis, el Centre de Dia està tancat i activats els serveis a domicili de menjador i suport als usuaris i usuàries. El Centre Formatiu i l’Escola de Música han suspés les classes presencials i activen les online en aquells casos que siga possible. Les instal·lacions esportives, tancades. La Xarxa de Museus de Morella tanca tots els espais excepte el Castell, ja que la visita a aquest es realitza a l’aire lliure. La Biblioteca Municipal també continua tancada i ofereix el servei de préstec de llibres amb atenció telefònica. L’Ajuntament de Morella també ha anul·lat la cessió d’espais municipals per a realitzar reunions i activitats. Les zones de joc i parcs infantils no es poden utilitzar. Els enterraments i vetlles tenen l’aforament limitat a 25 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats. A més, el cementeri estableix un protocol especial d’accés i aforament amb motiu de la festivitat de Tots Sants. També s’han activat els torns de teletreball per al personal d’administració de l’Ajuntament de Morella, encara que es manté l’atenció al públic de forma presencial. Finalment, cal explicar que l’única mesura que canvia respecte a la publicació passada de mesures és que l’aula mixta de l’Escola Infantil de Morella tornarà a l’activitat el sis de novembre.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat que “és dur aplicar totes aquestes mesures perquè afecten les persones i a les activitats, però són necessàries pel bé de tots i totes i poder baixar la corba de contagis”. L’edil ha explicat que “les noves mesures a tota la comunitat autònoma, com les específiques de Morella pretenen reduir la mobilitat per a frenar el contagi d’aquesta pandèmia” i ha insistit en “s’han d’evitar els desplaçaments innecessaris i els grups o reunions amb persones no convivents”. Finalment, Rhamsés ha apel·lat a “la responsabilitat individual de cada persona i la col·lectiva com a poble per a revertir aquesta situació”. “La implicació de totes i tots i tots és fonamental davant d’esta situació” concloïa.

Pujar