elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
SETMANA SANTA CASTELL√ď

L‚ÄôAjuntament de Moncofa programa una agenda l√ļdica i religiosa per a Setmana Santa i Pasqua

L‚ÄôAjuntament de Moncofa programa una agenda l√ļdica i religiosa per a Setmana Santa i Pasqua
 • Aquest municipi castellonenc programa una agenda l√ļdica i religiosa per a Setmana Santa i Pasqua

M√ČS FOTOS
L‚ÄôAjuntament de Moncofa programa una agenda l√ļdica i religiosa per a Setmana Santa i Pasqua - (foto 2)
L‚ÄôAjuntament de Moncofa programa una agenda l√ļdica i religiosa per a Setmana Santa i Pasqua - (foto 3)
L‚ÄôAjuntament de Moncofa programa una agenda l√ļdica i religiosa per a Setmana Santa i Pasqua - (foto 4)

Moncofa ha programat una variada agenda tant lúdica com religiosa amb l'objectiu que veïns i visitants gaudisquen dels dies de vacances de la Setmana Santa i la Pasqua. La programació estára en marxa fins al diumenge 11 d'abril.

Moncofa compta amb una àmplia programació per a disfutar d'aquest encantador municipi de la costa castellonenca amb la família o amics. Es tracta de 'Pasqua a Moncofa' i compta amb una fira de comerç, exposicions d'art, contacontes, tallers i activitats per als més xicotets de la casa.

Totes les activitats estan subjectes al protocol de mesures de prevenció i higiene sanitària per a activitats d'oci educatiu i requereix la inscripció prèvia en el correu academiesnules@gmail.com

La programació de ‘Pasqua a Moncofa’ és la següent:

 • Fira de Comerç a la platja del Grau, de l'1 al 5 d'abril. La inauguració serà el dijous a les 18 hores, mentre que la resta de dies romandrà oberta d'11 a 20 hores.
 • Exposició a la Sala Plenamar de l'1 a l'11 d'abril. Exposaran les artistes Inma Escrich, amb l'obra Matisos, i Bienve García amb l'obra Part de mi.
 • Divendres 2 d'abril. 18 hores. Contacontes concerte infantil a càrrec de Rebombori Cultural, a la Casa de la Cultura, amb l'aforament limitat.
 • Diumenge 4 d'abril. 18 hores. Vesprada d'humor amb la monologuista Carol Tomàs, a càrrec de Rebombori Cultural, a la Casa de la Cultura, amb l'aforament limitat.
 • Dimarts 6 d'abril. De 10 a 12 hores. Contacontes i activitats en la plaça dels Cucs.
 • Dimecres 7 d'abril. De 10 a 12 hores. Taller de Pasqua ‘Reciclem’, en el qual s'ensenyarà a reduir, reutilitzar i reciclar a casa, i es durà a terme en la plaça dels Cucs.
 • Dijous 8 d'abril. De 10 a 12 hores. Taller de Pasqua ‘Els Animals’, en el qual es donarà a conèixer els animals que ens envolten al Mediterrani, manipulant restes i pelatge que tindrà lloc en la plaça dels Cucs.
 • Divendres 9 d'abril. De 10 a 12 hores. Taller de Pasqua ‘Els Plantes’, en el qual es donarà a conèixer les plantes aromàtiques i medicinals més conegudes del nostre entorn. Tindrà lloc en la plaça dels Cucs.
 • Dissabte 10 d'abril. De 10 a 12 hores. Taller de Pasqua ‘L’Aigua’, en el qual s'ensenyaran coses sobre l'aigua i es mostrarà com fabricar una potabilitzadora casolana. Serà en la plaça de la Constitució.

Així mateix, Moncofa reviurà els actes de Setmana Santa amb diverses activitats religioses en la parròquia de Santa María Magdalena. Sota la programació 'Viu la Passió a Moncofa', s'han programat diversos actes que ofereixen als veïns de Moncofa la possibilitat de viure la Setmana Santa en el seu municipi en un moment en què les restriccions fan més difícil viatjar.

La programació de ‘Viu la Passió a Moncofa’ és la següent:

 • Divendres 26. Divendres de Dolores. 18.30 hores. Solemne missa en honor a la Mare de Déu i resos del septenari dels dolors de la Verge, en la Parròquia Santa María Magdalena.
 • Diumenge 28. Diumenge de Rams. 12 hores. Benedicció dels rams i missa solemne en la parròquia.
 • Dijous 1 d'abril. Dijous Sant. 18.30 hores. Missa del Sant Sopar.
 • Divendres 2 d'abril. Divendres Sant. 18.30 hores. Celebració de la passió i mort del Senyor.
 • Dissabte 3 d'abril. Dissabte Sant. 19.30 hores. Solemne vigília pasqual de la resurrecció del Senyor.
 • Diumenge 4 d'abril. Diumenge de Pasqua. 12:00h Santa i solemne missa de Pasqua.


Mª Teresa Alemany, regidora de Festes, ha explicat que “l'objectiu de l'Ajuntament de Moncofa és permetre que tots els veïns i visitants puguen celebrar aquestes festes com han fet sempre, encara que tenint en compte totes les mesures d'higiene sanitàries i de limitació d'aforaments per a evitar el risc de contagis. Precisament, per la crisi provocada per aquesta pandèmia, l'altre objectiu és dinamitzar l'economia del comerç i la restauració de Moncofa”.

Així mateix ha assenyalat que “hem programat tant activitats lúdiques com religioses. ‘Viu la Passió a Moncofa’ comença aquest Divendres de Dolores i després hi haurà celebració del Diumenge de Rams, per a rematar de Dijous a Dissabte Sant i el Diumenge de Pasqua. Aquestes activitats se celebraran en la parròquia de Santa María Magdalena i caldrà seguir el protocol que tenim activat tant per a limitar l'aforament com per a garantir la màxima higiene sanitària”.

“Després està la programació lúdica, denominada ‘Pasqua a Moncofa’, amb la Fira del Comerç que s'instal·la a la platja, també l'exposició a la Sala Plenamar a la platja, i després hem programat activitats des del divendres 2 fins al dissabte 10 d'abril”, ha destacat l'edil de Festes.

Pujar