elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tanquen al bany diverses platges del sud de Castelló i nord de València per la presència de bacteris fecals

Tanquen al bany diverses platges del sud de Castelló i nord de València per la presència de bacteris fecals
  • La presència de bacteris fecals ha obligat a la conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructura i Territori a prendre aquesta decisió

Diversos municipis de la comarca de la Plana Baixa, al sud de Castelló, i del nord de la província de València, com és el cas de Sagunt a la comarca del Camp de Morvedre, i Alboraia, Moncofa, Xilxes o Almenara a la Plana Baixa, han tancat al bany les seues platges.

I és que, la conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructura i Territori detectat en les anàlisis realitzades el passat 7 de setembre a través del Programa de Control de la Qualitat de les Aigües de Bany la presència de enterococos intestinals.

La Direcció General de l'Aigua dependent de la Generalitat Valenciana ha comunicat als municipis afectats, com és el cas de Sagunt que ha tancat la platja de la Almardà segons ha indicat l'ajuntament en un comunicat o Moncofa que ha tancat al bany les platges de Beniesma, Pedra Roja i Belcaire, que la mostra de qualitat de l'aigua ha superat els límits normals de enterococos intestinals. Davant aquesta situació, s'ha procedit a la prohibició del bany a les platges afectades i a facilitar informació a la població del succeït en els principals accessos a la platja i en les postes sanitàries. També s'han tancat al bany les platges del Cirerer i Els Cases a Xilxes o Port Saplaya en Alboraia.

Què són els enterococos intestinals?

Els enterococos són microorganismes anaerobis facultatius grampositius. El Enterococcus faecalis i l'E. faecium causen diverses infeccions, entre elles endocarditis, infeccions urinàries i intraabdominals, prostatitis, cel·lulitis i infeccions de les ferides, així com bacterièmies concurrents.

Els enterococos causa típicament infeccions urinàries, bacterièmia, endocarditis, infeccions intraabdominals i pelvianes, així com infeccions de la pell, els teixits blans i les ferides.

Pujar