22 de novembre de 2019 22/11/19

S'apropa la VI Fira del Llibre de Moncofa

S'apropa la VI Fira del Llibre de Moncofa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  S'apropa la VI Fira del Llibre de Moncofa - (foto 2)

  La presentació oficial va vindre de la mà de l'alcalde de la localitat, Wenceslao Alós, i regidora de Cultura, Educació, Joventut, Igualtat i de la Dona, Ana Gracia. La temàtica del cartell gira entorn a Clara Campoamor, ja que, a petició de l'alumnat del CEIP Científic Avel·lí Corma de Moncofa, la biblioteca municipal ha estat rebatejada recentment amb el nom d'esta destacada figura. La proposta de xiquets i xiquetes de Moncofa, que van vore que quasi no hi havia carrers amb nom de dona al municipi, va ser atesa per l'Ajuntament. Així ho han transmès a la premsa Wenceslao Alós i Anan Gracia, orgullosos de lligar la iniciativa dels més menuts de Moncofa amb una de les fires del llibre més importants de la província de Castelló, i de comptar amb una cita cultural que cada any congrega milers de visitants.

  La Fira del Llibre de Moncofa es celebrarà del 9 al 12 d'agost al Passeig Marítim de Moncofa. L'horari serà de 18:00 fins ben entrada la nit, aprofitant les hores que el sol i la calor dóna treva. Es tracta d'un event de llarg recorregut, que es va iniciar al poble al voltant del dia del llibre. Però fa sis anys es va traslladar a la mar i es va reconvertir en una fira d'estiu. Les tres primeres edicions marineres van tindre lloc a la plaça Na Violant i, finalment, la Fira del Llibre va trobar la seua actual ubicació, a la vora de la mar.

  Este any es presenta més gran que mai: 9 llibreries, 6 editorials i 2 associacions conformen de moment el cartell, i el termini per presentar sol·licitus continua obert.

  Cada any comptem amb una cara coneguda per a la inauguració i, en esta ocasió serà el cuiner Miguel Barrera, distingit amb una estrela Michelín. De la mà del restaurant Màrmara, el cuiner oferirà una mostra de cuina en directe i parlarem de literatura i gastronomia.

  Com a novetat, la Fira inclourà tres espais: el MICROESPAI, una caseta per a presentacions express; el SHOWROOM, un espai per a programar lectures, xicotets espectacles, exposicions...; i la BIBLIOTECA, situada a l'entrada nord, que posarà a disposició dels més menuts llibres, manualitats i jocs. D'esta manara busquem presentar una programació nodrida de xicotets events que complementen els espectacles programats a l'escenari, que estarà ubicat junt a l'entrada nord de la fira.

  Segons declaracions de la regirora de cultura, Ana Gracia," Com a regidora de cultura es un honor per a mi poder presentar aquesta 6a edició de la Fira Del Llibre, una fira que cada any va aumentant tant en número de llibreries com d´editorials, sent un referent en la provincia. Una fira que sempre comptarà amb el suport de l´Ajuntament perquè recolzar la cultura és recolzar el futur"

  ocultar
  S'apropa la VI Fira del Llibre de Moncofa
  Pujar