elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
SETMANA SANTA CASTELLÓ

Les rutes més top per a descobrir Moncofa

Les rutes més top per a descobrir Moncofa
  • Vam mostrar els millors plans familiars i amb amics en aquesta bella localitat del sud de la província de Castelló

Les platges de Moncofa són el lloc triat per molts valencians, espanyols i estrangers per a gaudir de l'estiu però és a partir de Setmana Santa quan aquesta població del sud de la província de Castelló comença a rebre visitants. Amb el bon temps, la gent comença a acostar-se a la platja.

Enguany, l'aposta és el turisme de proximitat i Moncofa ofereix bells encants en els quals endinsar-se i gaudir amb la família i els amics.

Un d'ells són les sis rutes que ofereix aquest municipi costaner. En elperiodic.com et vam mostrar els millors plans per a realitzar a Moncofa.

Moncofa romana i medieval

A Moncofa queden restes de la muralla, declarada Bé d'Interès Cultural, es va alçar entre 1330 i 1340 amb el regnat de Pere IV per a protegir a la població dels atacs dels pirates.

També a Moncofa es troba la Vila Romana de l’Alqueria que data del segle III, està situada al costat de la Via Augusta. I també cal assenyalar la Torre Guaita de Biniesma, també declarada de Bé d'Interès Cultural, que va ser construïda en 1609 poc abans de l'expulsió dels moriscos. Aquesta torre formava part d'un conjunt de més torres que es van alçar per a defensar la costa dels atacs. Aquesta torre es troba en la mateixa desembocadura del riu Belcaire.

Ruta blava

La ruta blava combina mar i terra, i és el lloc ideal per a passejar o anar amb bicicleta. Aquesta ruta, que sale des de Pedraroja fins al paratge humit litoral de l’Estanyol, ofereix meravelloses vistes de les platges o el passeig marítim, però també la Torre de Biniesma.

En L’Estanyol descansen i nidifiquen ocells migradors com merites, calamon, patinegro o l'avetorrillo.

Ruta de la mar sud de Castelló

Aquesta ruta, que transcorre en paral·lel a la Mar Mediterrània, va des de la platja de Borriana fins a la platja de Casablanca a Almenara i és idònia per a realitzar amb bicicleta. Al llarg dels seus 30 quilòmetres es pot gaudir de la costa del sud de la província de Castelló, la diversitat de les seues platges o la naturalesa.

A Moncofa existeix una variant pel camí de Serratelles entre Moncofa, Nules i Borriana i una altra variant per la zona sud de la platja de Moncofa, les platges de Xilxes fins a la platja d'Almenara, on està la zona humida dels Estanys.

Monuments religiosos

L'església de Santa María Magdalena al poble i l'ermita a la platja formen els monuments religiosos d'aquesta localitat del sud de Castelló. L'església va ser construïda en 1698 i destaquen els detalls arquitectònics d'estil neoclàssic en l'altar major i a prop els vestigis de la muralla que fortificava Moncofa.

En la zona marítima està l'ermita a la Santa, patrona de Moncofa, en la qual cada estiu es realitza el desembarcament. Aquesta festa compta amb 500 anys de tradició i se celebra cada 23 de juliol. Emociona veure a la multitud de gent que espera arran de mar l'arribada de la seua patrona que és transportada fins a l'ermita.

Ruta de la taronja

Moncofa és terra de tarongers i en aquesta localitat es poden contemplar la infinitat de terres que a la primavera trauen tota la seua esplendor. Sens dubte la taronja ha sigut el motor econòmic de Moncofa durant anys. L'excel·lent clima de Moncofa és propici per a la seua producció i l'aroma de flor del taronger enamora.

Ruta agroturística

Endinsar-se en les zones més amagades de Moncofa pot portar a descobrir els canyars i l'ancestral estructura de séquies que durant segles han portat l'aigua fins als camps perquè els agricultors pogueren produir les seues collites. Destaquen les séquies de l’Illa o la Via Augusta.

MÉS FOTOS
Les rutes més top per a descobrir Moncofa - (foto 2)
Les rutes més top per a descobrir Moncofa - (foto 3)
Les rutes més top per a descobrir Moncofa - (foto 4)
Pujar