19 d’octubre de 2020 19/10/20

El PSPV-PSOE de Moncofa aconsegueix que l'ampliació del centre de salut es reprenga després d'anys de bloqueig del PP

El PSPV-PSOE de Moncofa aconsegueix que l'ampliació del centre de salut es reprenga després d'anys de bloqueig del PP - (foto 1)
  • El grup municipal socialista ha aconseguit, després de presentar diversos requeriments, que l'equip de govern del Partit Popular inscriga correctament el solar al registre per a poder cedir-lo a la Conselleria de Sanitat

El PSPV-PSOE de Moncofa ha aconseguit que el projecte d'ampliació del centre de salut de la localitat s'haja représ després de tres anys bloquejat per part de l'equip de govern del Partit Popular. Així ho ha explicat la portaveu municipal socialista Ruth Esteve durant una reunió mantinguda amb els diputats autonòmics Carlos Laguna (president de la comissió de Sanitat de les Corts) i Paco Gil als qui ha exposat que, per a això, han hagut de presentar diversos requeriments i peticions en els plens instant l'equip de govern del PP al fet que inscriga correctament el solar en el registre per a poder cedir-lo a la Conselleria de Sanitat.

“La Generalitat porta des de 2017 sol·licitant al consistori que faça la corresponent modificació de la parcel·la per a poder iniciar els tràmits previs al desenvolupament del projecte, que està pressupostat des de fa anys. No obstant això, el PP ha fet cas omís a estes peticions durant tres anys i no ha sigut fins que el partit socialista li ha fet una infinitat de peticions quan, per fi, s'han posat a treballar per a atendre la sol·licitud de la conselleria. El més greu de tot és que, en cas d'haver-ho fet quan es va sol·licitar, ja tindríem l'obra acabada i els nostres veïns i veïnes ja estarien sent atesos en un centre de salut d'acord amb les noves necessitats poblacionals”, apunta Esteve.

A més, en un gest de gran responsabilitat per part del grup municipal socialista, les regidores socialistes han insistit en els requeriments per a evitar que la Conselleria de Sanitat acudira a la via legal, la qual cosa haguera suposat un perjudici per a les arques municipals.

Consulta de plans

Esteve, qui ha pogut consultar els plans del projecte amb Laguna i Gil, ha lamentat l'ús partidista que ha fet l'alcalde del PP Wenceslao Alós d'un projecte “de gran importància i que pretén millorar l'assistència sanitària per als veïns i veïnes de la localitat”. “Si de veritat haguera anteposat els interessos generals de la ciutadania als interessos partidistes, l'ampliació del centre de salut seria hui ja una realitat. No obstant això, a causa de la seua desídia i el seu afany per posar traves constants a les iniciatives només pel fet de ser impulsades pel Govern de Ximo Puig en la Generalitat, ens trobem que encara haurem d'esperar fins que els nostres veïns i veïnes puguen ser atesos en unes instal·lacions sanitàries dignes d'acord amb el volum de població actual”, ha afegit Esteve.

Els diputats autonòmics Carlos Laguna i Paco Gil han transmés a Esteve, així com a les regidores del PSPV-PSOE a Moncofa, Maribel Masía i María Dolores Aguilar, que seguiran l'evolució del projecte de prop per a, sobretot, que siga inclòs en els pressupostos de la Generalitat Valenciana.

Pujar