elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa tindrà bous al carrer també per a San Isidro 43 anys després

Moncofa tindrà bous al carrer també per a San Isidro 43 anys després
  • L'Associació Cultural Taurina Guarisme 9 recupera la festa que se celebrarà al maig

L'ACT Guarisme 9 fundada al desembre del 2009 i formada per més de 30 components, ha fet un pas avant per a organitzar les festes de Sant Isidre el mes de maig de 2022. El mes de desembre passat es va realitzar una reunió entre representants de l'Associació Cultural Taurina Guarisme 9, l'alcalde de la localitat Wences Alós Valls i la regidora de Festes María Teresa Alemany en la qual el consistori va mostrar el suport a la citada iniciativa. Igor Florido, president de l'ACT Guarisme 9 va destacar que “recuperarem la festa de Sant Isidre 43 anys després, una festa que els nostres majors de la localitat sempre ens han parlat amb molts bons records. Nosaltres com a aficionats i voluntaris taurins tenim molta il·lusió de realitzar un cap de setmana el mes de maig de 2022”.

L'alcalde del municipi de Moncofa, Wences Alós Valls, indica que “des de fa anys este grup d'aficionats ha estat en contacte amb l'Ajuntament amb la finalitat de recuperar esta festa i creiem que ara és el moment. D'una banda, són unes dates en què el municipi pot obtindre una bona promoció i repercussió econòmica i per un altre, amb este esdeveniment, farem costat al sector del bou brau que tan malament ho ha passat durant la pandèmia”.

M.ª Teresa Alemany, regidora de Festes, ha assegurat que “en estes festes de Sant Isidre recuperarem tradicions, com estaven desitjant els nostres veïns. A més, com la festa atrau també molts visitants de fora del nostre municipi, incentivarem el comerç i l'hostaleria local, que tanta falta fa tenint en compte els continus canvis de normatives higièniques i sanitàries a causa de les restriccions provocades per la pandèmia del coronavirus”.

L'ACT Guarisme 9 ja s'ha posat en marxa i ha començat a realitzar accions encaminades a la consecució de fons perquè els veïns i visitants del municipi tornen a gaudir de les festes de Sant Isidre.

Pujar