elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2023

Moncofa porta a FITUR el seu balneari natural d'aigües marines

Moncofa porta a FITUR el seu balneari natural d'aigües marines
  • Quatre banderes blaves, paratges naturals, el museu, el seu patrimoni i les festes conviden al turista a gaudir els 365 dies de l'any

Moncofa atrau al turista. Cada any són milers les persones que opten per gaudir de les seues vacances en aquest emblemàtic municipi costaner de la província de Castelló, en el qual destaquen les seues platges paradisíaques però també els seus monuments històrics com l'ermita de Santa María Magdalena; els museus i sales d'exposicions com el Museu d’Història i Etnologia; els paratges d'interés com la platja naturista de Beniesma i la platja canina del Belcaire, a més de la sendera blava, àmplies zones verdes, llocs de descans, àrees renaturalitzades amb interpretació de les espècies, zona de pícnic i jocs o l'hàbitat protegit de tortuga d'estany.

També les muralles al costat de la mar en les restes de l'antiga Torre Vigía de la pirateria, declarat Bé d'Interés Cultural, es relacionen amb la recent posada en valor i restauració de part de les muralles que antigament fortificaven la localitat, tot embolicat amb el verd paisatge dels naranjales i el blau Mediterrani, on és un plaer caminar entre dunes per la sendera blava europeu del Belcaire, amb les seues platges verges i zones naturistes, la bellesa de la desembocadura del Belcaire i la seua passarel·la punt d'observació d'avifauna, fan únic al municipi de Moncofa, on la calma i la diversió s'entremesclen en ple contacte amb la naturalesa.

També Moncofa és patrimoni i entre els seus principals atractius, destaquen els búnquers restaurats de la Guerra Civil, l'arquitectura hídrica trobada sota terra i els vestigis més antics de la Vila Romana de l'alqueria, o la Murà, la rehabilitació de la qual al carrer Trinitat ha culminat recentment.

Les seues platges, un gran balneari natural

Però si per alguna cosa destaca Moncofa és per les seues platges. Els estiuejants descriuen a Moncofa com «un gran balneari d'aigües marines», les seues aigües turqueses riques en iode són un privilegi per a la cura de la pell. El seu litoral consta de quatre platges, Grau, Masbo, Pedraroja i L’Estanyol on oneja la Bandera Blava Europea, distintives de la qualitat de les seues aigües i litoral que ofereix unes instal·lacions i serveis privilegiats als seus visitants i turistes.

Una localitat per a descobrir tot l'any

Però Moncofa no sols ofereix sis quilòmetres de litoral amb belles platges. És, a més, un d'aqueixos pobles pels quals pots passejar durant dies sense deixar de descobrir racons especials.

Sol, llum, mar, horta, art, música, exposicions, festes i tradicions durant tota la temporada estival i un municipi replet d'àmplies zones verdes i esportives ideals per a posar-se en forma i enxampar el color mariner que ofereix el mediterrani.

Moncofa, mar d’activitats

Moncofa és molt més que turisme de sol i platja. El municipi destaca per les seues festes com el desembarcament de Santa María Magdalena, una de les cites estiuenques ineludibles; les festes de Sant Roc; l'esperada Nit de Sant Joan; la solemne Setmana Santa o les festes de Sant Antoni a l'octubre.

Però a més, durant tot l'any, la localitat compta amb activitats culturals, socials i esportives, que fan de Moncofa un dels llocs més atractius del litoral de Castelló.

Pujar