20 de gener de 2021 20/1/21

Moncofa crea la seua primera “Pequeasamblea”

Moncofa crea la seua primera “Pequeasamblea” - (foto 1)

  La Regidoria d'Igualtat i de la Dona crea la “Pequeasamblea”. Una eina necessària que busca conscienciar els més joves sobre la importància de conceptes com el bon govern o la transparència municipal. A més, els xiquets i xiquetes que formen la “Pequeasamblea” municipal tindran a les seues mans la possibilitat d'adoptar mesures que repercutisquen en àmbits tan importants com la igualtat i la tolerància en el nostre municipi.

  Moncofa posa en marxa la seua primera “Pequeasamblea” municipal, un projecte innovador i didàctic que ja s'està aplicant en altres municipis de la nostra comunitat. Durant el mes d'octubre, els mestres del CEIP Avel·lí Corma han triat els dotze membres que formen part d'esta assemblea, basant-se en criteris d'igualtat i paritat.

  Els membres es reuniran en una sèrie de sessions en les quals es traçarà una línia essencial: estratègies d'igualtat i apoderament de la dona, encaminades a l'aplicació en la nostra localitat. Al llarg de set sessions, este grup coneixerà el funcionament bàsic de l'Ajuntament, la casa de tots, les diferents formes de treballar del ple municipal i de l'equip de govern, i aprendran a aplicar els mecanismes bàsics del bon govern.

  Posteriorment, els membres de la “Pequeasamblea” transmetran als seus companys i companyes l'experiència, de tal manera, que tot l'alumnat es veurà beneficiat.

  Però la “Pequeasamblea” de Moncofa serà diferent!

  La Regidoria d'Igualtat i de la Dona, responsable de posar en marxa esta iniciativa, busca inculcar els conceptes essencials per a crear una societat igualitària entre hòmens i dones. De tal manera, que al llarg de les set sessions, la “Pequeasamblea” debatrà una proposta municipal, amb l'objectiu de visibilitzar el rol de la dona, i que s'executarà al final del període efectiu d'esta organització. L'Ajuntament de Moncofa assumirà la decisió presa per la “Pequeasamblea” i la durà a terme al llarg del següent exercici.

  Segons la regidora d'Igualtat, Ana Gracia, “amb esta acció, es consolida no solament el foment de la igualtat, sinó que fa un pas endavant amb un model innovador d'exercir la nova política. Una fórmula divertida i dinàmica per a fer partícips els més xicotets del govern i de transmetre conceptes fonamentals com la transparència.”

   

  Pujar