elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Moncofa exemple del foment de les polítiques actives d'ocupació

L'Ajuntament de Moncofa exemple del foment de les polítiques actives d'ocupació
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament de Moncofa exemple del foment de les polítiques actives d'ocupació - (foto 2)
  L'Ajuntament de Moncofa exemple del foment de les polítiques actives d'ocupació - (foto 3)
  L'Ajuntament de Moncofa exemple del foment de les polítiques actives d'ocupació - (foto 4)
  L'Ajuntament de Moncofa exemple del foment de les polítiques actives d'ocupació - (foto 5)
  L'Ajuntament de Moncofa exemple del foment de les polítiques actives d'ocupació - (foto 6)
  L'Ajuntament de Moncofa exemple del foment de les polítiques actives d'ocupació - (foto 7)

  Ens trobem en la recta final de la legislatura i l'Ajuntament de Moncofa segueix amb el ferm compromís de fomentar les polítiques actives d'ocupació, així com el conjunt de serveis i programes d'orientació a l'ocupació i a la formació professional en l'àmbit local dirigida a millorar les possibilitats d'accés a l'ocupació.

  Arribada l'època estival, l'Ajuntament de Moncofa, a través de la Regidoria de Personal, ha posat en marxa 2 beques formatives dirigides a estudiants universitaris d'últim curs, de tres mesos de durada cadascuna. Una d'estes beques reforçarà l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i el registre, que durant l'estiu i a causa de la gran afluència de turistes a les seues platges, augmenta els serveis. L'altra beca reforçarà la biblioteca municipal que també augmenta els serveis a causa de la gran afluència d'estiuejants al municipi.

  També s'han posat en marxa dues beques dirigides a persones amb algun tipus de discapacitat, en este cas de dos mesos de durada, per a donar-los una oportunitat d'adquirir experiència i que els permeta una major ocupabilitat. En aquest cas una de les beques reforçarà l'Oficina de Turisme de la platja, que durant l'estiu triplica la càrrega de treball i l'altra beca està destinada a la biblioteca municipal, que permetrà mantindre un ampli horari d'obertura perquè els estudiants puguen preparar els exàmens de setembre.

  D'igual manera en l'Oficina de Turisme s'incorporarà un nou informador turístic a través de la línia d'ajudes que ha posat en marxa la Diputació de Castelló, per la qual cosa l'Oficina de Turisme comptarà este estiu amb tres persones per a atendre els turistes que visiten les nostres platges.

  Així mateix, durant els mesos d'estiu s'ha posat en marxa un "Pla d'Ocupació Local" destinat a persones parades i que ha donat treball a 6 veïns del municipi. En este cas estes persones formaran part de la brigada ecològica que s'encarrega de la neteja i manteniment de les platges.

  D'altra banda també durant els mesos d'estiu es contractarà 44 persones de la branca agrària, per a la neteja i condicionament dels camins rurals, així com de la neteja de les séquies del municipi per a previndre possibles pluges torrencials durant la tardor.

  A tots estos programes d'ocupació d'estiu, cal sumar els dos tallers d'ocupació que el municipi té en marxa en este moment: un dirigit a persones majors de 30 anys i un altre dirigit a persones pertanyents a col·lectius vulnerables, d'un any de durada cadascun. En total 50 persones estan participant en estos programes mixtos d'ocupació-formació, que estan duent a terme diferents actuacions en el municipi, com per exemple la construcció de paellers en la zona d'oci al costat del riu Belcaire.

  Cal recordar també que durant els sis primers mesos de 2018, ha finalitzat un taller d'ocupació, en este cas dirigit a menors de 30 anys en situació de desocupació i del qual s'han beneficiat 14 persones. A la finalització d'este taller, diversos participants han aconseguit integrar-se en el mercat laboral a través de l'empresa de jardineria que presta els serveis en el municipi.

  Durant el mes de juny, han finalitzat també els programes EMCORP-EMCORD, posats en marxa per la Generalitat Valenciana i dels quals s'han beneficiat 4 persones durant els sis primers mesos de l'any. En este cas han dut a terme treballs de manteniment en l'entorn urbà, com repintar les marques viàries, reparacions de voreres, de la calçada, senyalització de places d'aparcament de minusvàlids, etc.

  En l'actualitat des del consistori s'està treballant per a la contractació d'un agent de desenvolupament local i d'un auxiliar administratiu, d'un any de durada, a través dels programes EMPUJU-EMCUJU destinats a joves del municipi, que permetrà que adquirisquen experiència per a una futura eixida al mercat laboral. Així mateix, també s'està treballant per a la contractació de dos nous llocs d'auxiliar administratiu per a reforçar els departaments de Tresoreria i Serveis Socials.

  El regidor responsable de l'àrea, José María Andrés, assenyala: "Des de l'equip de govern seguim amb la mateixa il·lusió del primer dia, quan ens vam comprometre a lluitar contra les elevades xifres de desocupació que afectaven el municipi. En l'actualitat podem estar satisfets, si bé queda encara molt de treball a fer, perquè encara existeixen veïns en situació de desocupació. En el seu moment apostem decididament per polítiques d'ocupació efectives com els tallers d'ocupació, que fins hui mai s'havien sol·licitat a Moncofa, per altres equips de govern, situació aquesta que no entenem quan aquests programes tenen més de 15 anys d'existència".

  Així mateix, Andrés destaca: "Els resultats ací estan, s'ha reduït la desocupació més d'un 22% en el municipi des de l'any 2015 i moltes de les persones que han passat pels diferents programes d'ocupació del municipi, en estos moments es troben treballant. L'Ajuntament ha realitzat un gran esforç econòmic i de mitjans, i ha aconseguit nombroses subvencions de diferents administracions per a lluitar contra la xacra de la desocupació, concretament durant l'any 2018 l'Ajuntament dedicarà de recursos propis quasi 300.000 € i ha obtingut, gràcies a l'esforç i la planificació, 1.000.000 € en subvencions d'altres administracions".

  Pujar