elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP garanteix treball i diligència per a dotar a Moncofa d'un col·legi que responga a la demanda

El PP garanteix treball i diligència per a dotar a Moncofa d'un col·legi que responga a la demanda
  • El primer edil es reuneix amb la diputada autonòmica del PPCV, Beatriz Gascó, qui reivindica "més agilitat i menys ideologia"

El Partit Popular garanteix el treball i la diligència que permeta dotar a Moncofa d'un col·legi que responga a la demanda real de la localitat. Així ho ha manifestat a Moncofa la diputada autonòmica del PPCV, Beatriz Gascó, qui s'ha desplaçat fins al municipi per a visitar els terrenys on se situarà un centre educatiu que l'alcalde, Wences Alós, va sol·licitar en 2021.

Tal com ha assenyalat Gascó, "Moncofa no sols ha esperat més d'any i mig perquè Educació li responga, sinó que a més s'ha trobat amb una retallada del Consell a les seues demandes, ja que Moncofa necessita un col·legi de dues línies i el PSOE retalla aquesta demanda a una sola línia educativa".

Gascó ha escoltat l'alcalde, Wences Alós, qui ha relatat que la demanda de places educatives ha crescut notablement en els últims anys i ha provocat el col·lapse del CEIP Científic Avel·lí Corma. "Han tardat més de 500 dies a respondre a les demandes i han retallat a la meitat les necessitats reals que té la nostra comunitat educativa". "Desitgem que com més prompte millor comencen les obres perquè la situació en la qual es troba el col·legi Avel·lí Corma per la falta de reacció i diligència política és insostenible".

En aquest sentit, ha assenyalat el primer edil, "desitjaríem que com més prompte millor s'iniciara el procediment per a agilitzar aquesta obra i també la de l'institut. Perquè estem encantats amb els anuncis però el que veritablement necessitem són fets. I veiem, lamentablement, que curse que passa el problema segueix sense resoldre's".

En aquest sentit, ha assenyalat Gascó, en el PP "estem decidits a treballar per a respondre a les necessitats dels nostres municipis enfront dels qui estan entregats a la propaganda i la venda de fum". "El pla Edificant és el més clamorós fracàs d'un Consell incapaç d'assumir les seues competències. Una política educativa incapaç d'executar col·legis que ha delegat en tercers les seues responsabilitats. D'un Consell que hui està en el final dels seus dies després d'haver demostrat una incapacitat que ens avergonyeix: dels 1.337 milions pressupostats en infraestructures educatives, a la província només han arribat 43,5 milions, és a dir, el 3,2% del total”. “Hui més del 80% dels centres que Ximo Puig va prometre a Castelló estan sense executar”, ha rematat la diputada autonòmica.

I enfront d'aquest escenari d'abandó, “defensem les polítiques útils i eficaces que només el PP garanteix amb Carlos Mazón al capdavant del Consell”. “Estem preparats per a fer-ho possible i demostrar que hi ha una altra manera de governar, la que atén, resol i assumeix les seues competències per a respondre, amb eficàcia, a les necessitats que les nostres comunitats educatives demanden. Ho demostrarem a partir del 28 de maig”, ha conclòs Gascó.

Pujar