elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FOSA GUERRA CIVIL NULES MONCOFA

Compromís pressiona al Consell de Mazón per assegurar la continuïtat dels treballs en les fosses de Moncofa-Nules

Compromís pressiona al Consell de Mazón per assegurar la continuïtat dels treballs en les fosses de Moncofa-Nules
  • El Govern del PP de la Diputació de Castelló es nega a subvencionar projectes de Memòria Històrica

Compromís continua pressionant per garantir la continuïtat dels treballs de Memòria Històrica a les comarques del nord, arran la negativa de la Diputació de Castelló a seguir col·laborant amb el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica i finançant les actuacions de recuperació de víctimes del franquisme, que actualment s'estan duent a terme gràcies a les col·laboracions econòmiques dels familiars i la societat civil.

Ahir els treballs d'exhumació a la línia del terme entre Moncofa i Nules treien a la llum les restes d'una de les persones represaliades durant la Guerra Civil, i hui s'han trobat noves restes. "Malauradament, ni l'Ajuntament de Moncofa ni la Diputació Provincial són sensibles a este tema, que, al cap i a la fi, tracta de restablir la memòria dels qui foren els nostres veïns" ha assenyalat Noèlia Peirats, portaveu de Compromís a Moncofa. "No ens podem quedar de braços plegats davant d'esta injustícia i recorrem a totes les institucions per evitar que la manca de finançament ature els treballs" ha manifestat la regidora.

Per la seua banda, la diputada de Compromís, Mònica Àlvaro, ha presentat un escrit per pressionar el Govern de Mazón i garantir el finançament d'aquesta exhumació. "El president Mazón en agost es va comprometre amb els treballs d'exhumació de fosses comunes de la Guerra civil, i ara és hora que complisca la seua paraula mitjançant el finançament adient que la Diputació de Castelló ha refusat fer", explica la diputada. A més, lamenta: "Tampoc podem esperar que l'Ajuntament de Moncofa, i el seu alcalde i també diputat autonòmic, actuen per tal d'assegurar estes exhumacions, ja que ara com ara el senyor Alós no ha presentat cap proposta a este respecte, ni a cap altre" conclou la diputada.

 

Pujar