27 d’octubre de 2020 27/10/20

Montcada aposta combatre el pulgó amb un tractament biològic

  El regidor d’Agricultura, Parcs i Jardins de Montcada, Vicent Conejero, ha anunciat que davant la infecció dels ficus amb el depredador apsila, des de l’Ajuntament s’aposta per eliminar completament l’ús dels químics i per un tractament biològic.

  Des del Consistori de l’horta nord s’aposta per fer front a aquest tipus de depredadors de manera totalment biològica, com ja s’estan tractant les palmeres del municipi. “Ara hem començat amb els més afectats que estan a l’Avinguda de la Comunitat Valenciana, i es farà un seguiment setmanal”, explica Conejero.

  Seguint les noves directives europees, s’ha posat en marxa el pla integral de la lluita contra la plaga del pulgó en el municipi, de caràcter natural i respectant el medi ambient, substituint els productes fitosanitaris utilitzats anteriorment.

  L’ús d’aquestos mètodes biològics en la lluita contra la plaga persegueix reduir progressivament la població de pulgó en el municipi de manera natural i sense recórrer als productes químics que, encara que la seua eficàcia és més immediata, té efectes nocius contra les abelles.

  El regidor, Vicent Conejero, està satisfet amb aquest pla “ja que és respectuós amb el medi ambient i evita les molèsties al veïnat que provoquen les fumigacions”.

  Pujar