6 de juliol de 2020 6/7/20

L'Ajuntament de Moncada distribueix un dispositiu “anti ennuegament” en els centres educatius del municipi

L'Ajuntament de Moncada distribueix un dispositiu “anti ennuegament” en els centres educatius del municipi - (foto 1)

  L'Àrea de Sanitat de l'Ajuntament de Moncada duu a terme una nova iniciativa que pot salvar vides. Es tracta d'un dispositiu d'Emergència contra l'asfíxia per l'obstrucció de la via aèria anomenat LifeVac. Ha sigut entregat a cada centre educatiu del municipi amb la finalitat d'evitar una de les principals causes de mort accidental.

  L'ús del dispositiu és fàcil i intuïtiu, però perquè els educadors coneguen l'eina i la correcta forma d'actuació després d'un succés d'ennuegament, han tingut l'oportunitat de participar en un taller teòric-pràctic organitzat per les àrees de Sanitat i Educació de l'Ajuntament amb l'Associació per a l'Educació Sociosanitària Valenciana (ASESSVA).

  La formació, impartida per professionals sanitaris de ASESSVA, ha sigut eminentment pràctica i participativa. Primer, s'han donat nocions teòriques de la importància que té l'atenció en els primers moments del succés, així com els tipus d'obstruccions que es poden trobar. A continuació, els tècnics sanitaris han escenificat diferents casos amb dels educadors perquè aquests pogueren practicar les maniobres de forma correcta.

  El dispositiu LifeVac funciona per succió i s'utilitza en els casos en què la Maniobra de Heimlich no resulta efectiva. A més, és vàlid tant per a xiquets com per a adults.

  L'Àrea de Sanitat continua així, amb una important formació que complementa a la impartida en els tallers de primers auxilis que durant l'any es convoquen per a millorar l'assistència en els primers minuts d'un succés, perquè és de vital importància. Cal recordar que l'atenció realitzada pel personal no sanitari disminueix la mortalitat entre les persones implicades.

  Pujar