3 de juny de 2020 3/6/20

Jorge Rodríguez implica als col·lectius y ens locals dels municipis en la política comarcal

Jorge Rodríguez implica als col·lectius y ens locals dels municipis en la política comarcal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Jorge Rodríguez implica als col·lectius y ens locals dels municipis en la política comarcal - (foto 2)

  La idea és comparéixer públicament, explicant a la ciutadania què s'està fent, "en què es converteixen els diners dels vostres impostos", en paraules del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, als veïns i veïnes de Moncada. És un dels eixos centrals que marca el nou equip de Govern de la institució provincial, implicar al teixit social en la gestió política comarcal, escoltant les seues propostes, inquietuds i demandes.

  "Cal treballar des de la complicitat amb els ajuntaments, la ciutadania i també amb la Generalitat, en un camí en el qual es faça més amb menys, evitant duplicitats", ha assenyalat Jorge Rodríguez en la seua visita a Moncada, on ha visitat el nou Centre Cívic de la pedania de Masies. Un acte en el qual han estat presents col·lectius veïnals, associacions musicals, de dones, jubilats, i altres entitats representants del teixit social del municipi, els qui han traslladat les seues demandes al president de la Diputació de València.

  Les organitzacions del municipi s'han interessat per la possibilitat que les subvencions puguen avançar-se al llarg de l'any, de manera que no siga necessari anticipar recursos i puguen portar a terme la seua activitat de forma eficient. Un exemple és el de la Coral de Moncada, que ha mostrat com enguany s'han plantejat fer loteria per a poder pagar al professor. Demandes a les quals Jorge Rodríguez ha estat molt atent, explicant que la Corporació treballa per a eliminar burocràcia i ser més àgil en els seus tràmits, encara que "en ocasions hi ha qüestions que la llei no permet i hem d'ajustar-nos sempre a la normativa vigent".

  Així mateix, el president de la Diputació de València ha assegurat que "la prioritat d'aquesta Corporació és invertir més diners en els municipis i menys en grans ciutats". Eixe full de ruta passa per seguir aportant ajudes als municipis valencians a través dels plans provincials, al mateix temps que es manté la col·laboració entre institucions, "cosa que sent sent normal sembla hui estranya perquè venim d'un temps en el qual eixes institucions, fins i tot del mateix color polític, estaven enfrontades". El que proposa Jorge Rodríguez és "col·laborar en tot allò que ens permeta engegar programes i serveis que milloren la qualitat de vida d'un major nombre de valencians i valencianes".

  En el cas de Moncada, Rodríguez ha destacat les actuacions del Pla d'Inversions Sostenibles en la localitat, amb un total de 786.000 euros que han resolt algunes de les reivindicacions històriques dels veïns. "Pot ser que aquestes obres no tinguen una gran foto, però allò important és que resolguen problemes de la gent, cas dels col·lectors de Masies que van a acabar amb les fosses sèptiques, el nou autobús per a transport municipal o la intervenció en diversos carrers per a evitar inundacions", ha assenyalat el president de la Diputació.

  Per la seua banda, l'alcaldessa de Montcada, Mª Amparo Orts, ha agraït al president les ajudes d'un pla que "ha impulsat actuacions molt necessàries per a Moncada, la qual cosa demostra que ara més que mai la Diputació està al servei dels ajuntaments". Les inversions de la Diputació de València a Moncada han superat enguany el milió d'euros, en concret 1.073.000 euros, que és la suma dels 786.000 euros del PIFS, els 220.000 euros del Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS) i els 67.000 euros del Pla de Camins i Vials.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar