elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“M'indigna que el cementeri estiga blindat de policies i que a la nit continue havent-hi botellons”

“M'indigna que el cementeri estiga blindat de policies i que a la nit continue havent-hi botellons”
  • Els ciutadans mostren la seua indignació davant els botellons i festes il·legals perquè “sembla que els qui complim les normes som els menys espavilats”

La gent, per norma general i en la seua immensa majoria, respecta les normes que tan recurrents són en el nou dia a dia amb el Coronavirus present.

Aquests ciutadans que es limiten a complir amb el que s'estableix per a no ocasionar més problemes dels que ja ha portat la pandèmia del COVID-19 s'enfureixen en veure als altres, aqueixa minoria, que se salta sense cap pudor tots els límits.

Aquest passat cap de setmana s'ajuntava tot, el dissabte i el diumenge juntament amb la tradicional festa d'Halloween.

Malgrat no estar permeses ni festes, ni celebracions ni pràcticament poder acudir als cementeris per la festivitat de Tots els Sants, hi ha gent que ho fa igual.

Aquest mateix matí elperiodic.com ha eixit a peu de carrer a preguntar per les sensacions contradictòries que es generen amb l'actualitat.

Un home major, jubilat i de Gandia, explica a aquest digital que “no entenc alguna cosa que ha de ser bàsic; és inexplicable que ahir diumenge els cementeris estigueren blindats de banda a banda per la policia i que a les nits els botellons continuen sent una cosa habitual per als joves”.

Aquest senyor detalla que “trobem incongruències de manera contínua, ja que és normal que els agents controlen els cementeris, però més normal encara hauria de ser erradicar de veritat les festes il·legals i els botellons, perquè ara, encara que ja no els puguen fer als parcs o als carrers pel toc de queda, els fan exactament igual a les cases particulars”.

“Hi ha una doble vara de mesurar i això és el que ens porta al fet que els nous contagiats per Coronavirus no pareixen de pujar; no puc arribar a entendre que els dispositius nocturns no endurisquen les sancions i la vigilància, ja que tots ens hem adonat que continuen existint persones a les quals els és igual tot i només pensen en la seua diversió”, conclou el jubilat gandià.

Seguint amb les consultes, arribem a una xica jove que afirma que “no és problema d'Halloween o de qualsevol festivitat, sinó que qui vol saltar-se les normes ho fa amb qualsevol excusa; els caps de setmana s'omplin de botellons i de reunions socials tremendament innecessàries”.

A més, aquesta xica indica que “nosaltres, els joves, moltes vegades no som del tot conscients perquè hi ha fins i tot gent d'aquestes edats que s'ajunta amb els altres, fa botellons, celebren festes il·legals a les seues cases, posa música, ningú va amb màscara i, a sobre, publiquen tota aquesta cadena de barbaritats en les seues xarxes socials perquè tothom ho veja; en aqueixos moments és quan pense que realment no són conscients de res del que està ocorrent”.

La jove creu que el problema és que “no els solen enxampar i, si ho fan, les sancions tampoc són tan altes com per a deixar de fer aquestes festes, alguna cosa que no puc entendre i que la resta de joves també veiem malament i condemnem”.

Vist que el problema no sols són els joves, ja que hi ha gent com l'anterior testimoniatge que censura aquestes pràctiques il·legals, trobem a un pare de família que mostra la seua indignació perquè “el que veiem diàriament és injust, a mi m'enfada moltíssim a acudir al cementeri per a recordar als difunts siga una situació de màxim risc davant els nous contagis i després observar que les terrasses dels bars i les places estan absolutament repletes de gent reunida”.

L'home afirma que “m'indigna de veritat, perquè sembla que els que complim les normes en l'actualitat som els més ximples o els menys espavilats, és el que ens fan veure quan els botellons segueixen, les festes il·legals igual i fins i tot els esdeveniments socials i culturals; la veritat és que no puc entendre que la vigilància nocturna no siga molt major sent conscients tots que continuen ajuntant-se per a beure o divertir-se”.

En definitiva, el pare de família adverteix que “prompte passarà el que ens ha ocorregut sempre, tornarem a pagar justos per pecadors i la irresponsabilitat d'alguns tacarà de nou el respecte absolut que la majoria tenim per les normes actuals, ja que no és qüestió d'anar més gent o menys al cementeri ahir en el dia de Tots els Sants, sinó que això queda en una anècdota al costat de les notícies de cada cap de setmana”.

Un últim testimoniatge ens aporta la seua opinió sincera: “No es tracta de dir que la Policia no actua, per a res, ho fan en la mesura que poden; del que es tracta és d'establir uns dispositius molt més durs i estrictes de control per a erradicar aquests botellons o festes del tot, perquè si hi ha una cosa evident en tot això és que és d'aquests llocs d'on salen la gran majoria dels nous infectats d'aquestes segona ona del virus”.

La conclusió la té clara: “Només aprenem a base de normes estrictes de veritat, les mitjanes negres ja veiem que funcionen només per als que complim de veritat, per a la resta ni existeix la pandèmia ni els importa la gent a la qual puguen fer mal amb els seus actes, però al final sembla que els responsables hem d'assumir això i callar, quan hauria de ser tot el contrari”.

Pujar