26 de novembre de 2020 26/11/20

Mercadona llança la venda online a Madrid per a donar resposta a la crisi sanitària

Mercadona llança la venda online a Madrid per a donar resposta a la crisi sanitària - (foto 1)
  • Aquest nou rusc, que ha creat un centenar de llocs de treball, arriba després de les de València i Barcelona

MÉS FOTOS
Mercadona llança la venda online a Madrid per a donar resposta a la crisi sanitària - (foto 2)
Mercadona llança la venda online a Madrid per a donar resposta a la crisi sanitària - (foto 3)

Mercadona, companyia de supermercats físics i venda online, ha posat en marxa hui el seu primer Rusc a Madrid després d'accelerar els seus esforços per a donar resposta a les necessitats actuals dels seus “Caps” (clients) i de la societat, en una situació excepcional com la que s'està vivint al país.

Després de reforçar el servei online a València i Barcelona a causa de l'alta demanda, Madrid és la següent ciutat a disposar del nou servei. El primer Rusc de Mercadona a Madrid està situada a Getafe (Polígon Els Esparvers).

Des de hui, dóna servei als barris de Retir i Salamanca i la zona de Méndez Álvaro, concretament a set codis postals (28001, 28006, 28007, 28009, 28010, 28014, 28045). En les pròximes setmanes, a mesura que es vaja consolidant la posada en marxa i el més ràpid possible, s'ampliarà el servei a nous codis postals de la ciutat, encara que no hi ha dates concretes de les noves fases d'expansió.

En el Rusc de Madrid treballen actualment 100 persones i en funció del creixement anirà augmentant la plantilla fins als 350 treballadors. Aquest centre de preparació serà exclusiu per al canal online, que en un moment com l'actual representa una clara alternativa per a molts dels seus “caps”.

Tots els treballadors compten amb tots els mitjans de protecció indicats per les autoritats sanitàries i preparen i reparteixen extremant al màxim les precaucions recomanades.

Segons Juana Roig, directora general del projecte de compra online de Mercadona, “hem decidit llançar el nou servei online a Madrid, malgrat la situació excepcional i delicada per la qual tots estem passant, perquè ara més que mai els nostres clients l'estan reclamant. Prioritzant sempre per la seguretat i salut dels nostres treballadors, les empreses hem de ser motor fonamental per a reactivar l'economia i això és una mostra més del nostre compromís amb el país”.

Juana Roig també ha volgut agrair a les persones que han participat en el projecte i assenyala que “som conscients que no podrem donar servei a tota la demanda de Madrid, però ens esforçarem al màxim per a arribar al major nombre de clients al més prompte possible. El nostre objectiu és portar la compra a 30.000 llars en el mes vinent”.

Creació d'ocupació i inversió

El projecte online a Madrid és el tercer Rusc que inaugura la companyia, després de la posada en marxa de la de València, en 2018; i de la de Barcelona, en 2019. La plantilla de Mercadona Online ascendirà a 1.000 persones enguany.  Aquest nou centre de distribució ha suposat una inversió de 12 milions d'euros i té una superfície de 15.000 m², dels quals 3.800 m² estan destinats a productes frescos, incloent una àrea d'emmagatzematge en fred per a productes refrigerats i congelats.

Els productes frescos es reben i preparen el mateix dia de lliurament al client, per la qual cosa es garanteix la màxima qualitat i frescor. Sostenibilitat i eficiència Mercadona compta amb una flota de 50 vehicles a gas que poden transportar fins a 15 comandes. Aquests han sigut dissenyats exclusivament amb 3 zones de temperatura adaptades a cada tipus de producte: temperatura ambient, refrigerat i congelat. A més, incorpora un sistema de descàrrega mecanitzat que minimitza la manipulació de la càrrega, amb la reducció consegüent de sobreesforços per als treballadors i la disminució del temps de descàrrega.

Així mateix, tota la flota forma part del projecte de transport sostenible que està desenvolupant la companyia, ja que tots els vehicles estan propulsats a gas, seguint el compromís amb el medi ambient de l'empresa.

L'objectiu de la nova compra online no es basa únicament en la millora de l'experiència de compra per la nova web i l'aplicació mòbil, sinó que porta associats importants canvis estructurals que permeten optimitzar els processos de preparació i repartiment.

En traslladar la preparació i enviament de les comandes al Rusc, en lloc de gestionar-los un a un des de les botigues, s'incrementa la productivitat i eficiència, garantint un millor servei. A més de la botiga online, tot el programari utilitzat en els diferents processos està desenvolupat internament per Mercadona que compta amb un equip de més de 60 persones entre desenvolupadors, product managers i dissenyadors.

Aquest nou model manté la mateixa tarifa que el servei anterior (7,21€ / comanda) i amplia l'horari de lliurament de 7.00 a 22.00 hores de dilluns a dissabte en trams d'1 hora a partir de l'endemà d'haver fet la comanda. Els productes es poden localitzar a través de les categories o el cercador de la nova plataforma disposant de fotografies de cada producte i tota la seua informació rellevant.

Pujar