Castellano

Mercadona col·labora amb 762 entitats socials: dóna 23.100 tones d'aliments en 2023

Mercadona col·labora amb 762 entitats socials: dóna 23.100 tones d'aliments en 2023
  • La companyia també ha col·laborat en la Gran Recollida d'Aliments: entre la companyia i els seus clients han donat 2,6 milions d'euros per a la seua transformació íntegra en aliments

MÉS FOTOS
Mercadona col·labora amb 762 entitats socials: dóna 23.100 tones d'aliments en 2023 - (foto 2)

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda en línia, ha tornat a solidaritzar-se un any més amb els col·lectius més vulnerables i ha fet un important esforç per ampliar la seua xarxa de col·laboració amb entitats socials. En 2023 ha sumat 215 noves entitats de diverses zones geogràfiques tant a Espanya com a Portugal, la qual cosa ha millorat considerablement la vertebració de l'ajuda que oferix la companyia. “Ens orgullece poder dir que col·laborem amb 762 entitats socials, col·laboració que s'ha traduït en el lliurament de 23.100 tones de productes en el conjunt de l'any que equivalen a més de 380.000 carros de la compra”, apunta Laura Cruz, directora d'Acció Social de la companyia.

En el cas de Castelló, on totes les botigues de Mercadona donen diàriament productes a menjadors socials, la companyia col·labora amb 9 entitats socials, a les quals en 2023 va donar més de 412 tones d'aliments que equivalen a més de 6.864 carros de la compra. L'any passat, va iniciar la seua col·laboració amb Càritas interparroquial de Vila-real, amb La Casa d'Acolliment Sant Pasqual 'El Pati' de Vila-real, amb Càritas Diocesana de Segorbe a Borriana i amb els diferents Asils de Germanetes dels Ancians Desemparats de la província.

A més, en 2023 la companyia va donar dues furgonetes al Banc d'Aliments de Castelló, dos vehicles que faciliten la recollida i lliurament d'aliments i productes de primera necessitat i ajuden al fet que el Banc d'Aliments de Castelló puga continuar la gran labor que duu a terme transportant diàriament tant productes secs com peribles.

La implicació de Mercadona no s'ha cenyit únicament a la donació de productes bàsics. La companyia també ha col·laborat en campanyes de captació com la Gran Recollida d'Aliments, que va organitzar la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) del 24 al 30 de novembre, gràcies a la qual entre la companyia i els seus “Caps” (com internament denomina als clients) s'han donat 2,6 milions d'euros per a la seua transformació íntegra en aliments.

En esta última edició, Mercadona ha posat a la disposició del projecte un total de 1.632 botigues en les quals va realitzar diferents activitats de coordinació i de comunicació perquè els clients pogueren efectuar les seues donacions monetàries, en múltiples d'1 euro, en el moment de la compra en passar per caixa. “Advoquem per esta modalitat perquè permet adaptar les donacions a les necessitats reals dels beneficiaris i, al mateix temps, multiplicar la seua eficiència, ja que els bancs d'aliments poden adquirir els productes que necessiten, en les quantitats oportunes i en el moment que els necessiten”, aclarix Laura Cruz.

A més, la companyia porta anys apostant també per la progressiva implantació i col·laboració a través de les Targetes Societat, eina que permet canalitzar l'ajuda als usuaris donant la possibilitat de realitzar la seua compra total, de frescos i secs, en el supermercat. “Este moviment contribuïx a dignificar l'acte de compra, integrar a l'usuari i contribuir a millorar la seua situació de vulnerabilitat”, postil·la la directiva.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia de RSE
Mercadona manté un compromís constant amb els entorns en els quals té presència i impulsa, any rere any, iniciatives socials, mediambientals i de governança responsables, que impacten positivament en la seua activitat. En este marc, la companyia és des de 2011 sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides Espanya, iniciativa mitjançant la qual l'Organització de les Nacions Unides promou els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En esta línia, Mercadona manté actiu un Pla d'Acció Social propi amb el qual, any rere any, reforça els seus vincles amb la societat a través de valors que considera irrenunciables, com el diàleg, la transparència i l'escolta activa. Mitjançant ells, construïx relacions estables en les zones en les quals té presència, aposta per la proximitat i la proximitat i estreta els vincles per a detectar les seues necessitats específiques i aportar solucions concretes fruit del consens i de l'enteniment mutu. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb 762 entitats, a les quals en 2023 ha donat 23.100 tones d'aliments.

Així mateix, Mercadona continua desenvolupant el seu Projecte Trencadís, mitjançant el qual col·labora en la incorporació laboral de persones amb discapacitat intel·lectual que fabriquen els murals decoratius situats en la secció de pescateria de les botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona compta amb un Sistema de Gestió Ambiental propi enfocat en 3 eixos principals: producció sostenible, economia circular i descarbonització. En estos 3 eixos s'inclouen línies d'actuació específiques, com per exemple l'optimització logística, l'eficiència energètica, el benestar animal i la prevenció, gestió i valorització de residus. En eixe sentit destaca que Mercadona, al costat dels seus proveïdors, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Pensant en la mobilitat sostenible de “El Cap” (client), l'empresa disposa ja de 1.350 places d'aparcament amb Punts de Càrrega per a Vehicles Elèctrics (PCVE) situades en els pàrquings de més de 500 botigues. Mercadona va començar a instal·lar estos punts de càrrega en 2017, amb la implantació del Model de Botiga Eficient, i preveu continuar augmentant esta xifra en els pròxims anys. De la mateixa manera, continuarà instal·lant panells solars a les seues botigues com a exemple d'aposta per la inversió en energies renovables.

Pujar