elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mazón vol que el 80% dels valencians tinguen els impostos més baixos de tota Espanya

Mazón vol que el 80% dels valencians tinguen els impostos més baixos de tota Espanya
  • El president del PPCV inicia la seua precampanya amb l'anunci de noves mesures fiscals

El President del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat hui que “baixarem els impostos en 1.530 milions en la Comunitat Valenciana. Pel que, el 80% dels contribuents tindran els impostos més baixos de tota Espanya”.

Aquest anunci ha sigut realitzat pel dirigent popular després de presentar les principals mesures de la reforma fiscal i que afecta tributs com el tram autonòmic d'IRPF, l'impost sobre patrimoni, l'impost de successions i donacions i el de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats.

Mazón ha estat acompanyat per la secretària general del PPCV, Mª José Catalá, pel portaveu adjunt del GPP i professor titular d'Economia de la UA, José Antonio Rovira i el portaveu d'hisenda i pressupostos del GPP i advocat fiscalista, Rubén Ibáñez.

Mazón ha explicat que “es tracta d'una proposta tributària per a tots els valencians i l'objectiu dels quals és despertar l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball”.

“En els últim anys, la Comunitat Valenciana ha experimentat una pèrdua progressiva de competitivitat i la nostra taxa és un 15% més baixa que la mitjana nacional, tenim alts nivells de desocupació i una excessiva fiscalitat als salaris més baixos”, ha matisat Carlos Mazón.

El president del PPCV ha afirmat que “només amb aquesta reforma fiscal es pot baixar la taxa de desocupació en un 3,3%, reduir un 5,34% la desocupació juvenil i un 2,2% el femení. A més, hi haurà una reducció d'un 3’14% la desocupació entre els majors En total es preveu, que aquestes mesures generen entorn de 70.000 llocs de treball”.

Tram autonòmic d'IRPF

En aquest sentit, el dirigent popular ha assenyalat que “hem dissenyat una reforma fiscal de la qual es beneficiaran tots els valencians però molt especialment les rendes més baixes. Es rebaixarà l'IRPF a tots els ciutadans, simplificar els trams i sobretot evitar el caràcter confiscatori, ja que ningú pagarà més del 50% de la seua renda”.

El president dels populars valencians ha explicat que “s'augmenta el mínim personal i familiar de l'IRPF, incrementant fins al màxim legal que és del 10%. Serem la primera CCAA que regula tots els supòsits del mínim personal i familiar i on els sous baixos pagaran menys imposats”.

La reforma hui presentada contempla que el mínim personal i familiar del contribuent passa de 5.550 euros a 6.105, per segon fill de 2.700 a 2.970 i per tercer fill de 4.000 a 4.400. Amb quatre o més fills passarà de 4.500 a 4.950.

Quant al mínim familiar de l'IRPF, la reforma del PPCV contempla que les famílies amb algun membre amb diversitat funcional de més del 33% passa de 3.000 euros a 3.300 euros i si és de més del 65% passarà de 9.000 a 9.900 euros.

En el cas de les persones majors, amb més de 65 anys passa de 6.700 a 7.370 i amb més de 75 anys passarà de 8.100 a 8910 euros. “Totes aquestes rebaixes d'IRPF suposaran un estalvi total als valencians de 800 milions d'euros”, ha matisat el president del PPCV.

Impost sobre el Patrimoni, Successions

Carlos Mazón ha anunciat que “l'impost sobre el patrimoni serà bonificat al 100%, ja que la Comunitat Valenciana és la tercera on més es paga, la qual cosa penalitza l'estalvi i és una barrera per a la inversió”.

Quant a l'impost de patrimoni, el president del PPCV ha afirmat que “tindrem el millor tractament fiscal de tota Espanya, juntament amb la Comunitat de Madrid, ja que aquest impost desapareixerà en la Comunitat Valenciana”.

Respecte a successions i donacions, Mazón ha explicat que “la bonificació de fills menors de 21 anys serà del 99%, la de majors de 21 també del 99% i la de germans i nebots passarà del 0% actual al 50%”.

Transmissions patrimonials

La reforma fiscal del PPCV contempla reduir el tipus actual del 10% de l'Impost de Transmissions Patrimonials en béns immobles al 6% per a immobles menors de 250.000 euros, al 8% per als de fins a 600.000 i el 9% per als superiors a 600.000 euros. Els béns mobles passaran d'un tipus general del 6% actual a un 4% amb la proposta del PPCV.

“En el cas de l'habitatge habitual hi haurà un tipus súper reduït del 3% per a habitatges de fins a 150.000 euros per a menors de 35 anys i de fins a 180.000 per a famílies nombroses i persones amb discapacitat”. “A més aquest tipus del 3% també s'aplicarà en compra-venda d'habitatges en municipis xicotets amb el risc de despoblació”, ha assenyalat Carlos Mazón.

Finalment, el president del PPCV ha anunciat que en els “actes jurídics documentats es baixarà el tipus general de 1,5% a l'1% i el tipus de les hipoteques del 2% a l'1%”.

Pujar