24 de novembre de 2020 24/11/20

Marzà: “La cultura no és un luxe i l’adhesió d’espais privats a l’Abonament Cultural contribueix a democratitzar-la”

Marzà: “La cultura no és un luxe i l’adhesió d’espais privats a l’Abonament Cultural contribueix a democratitzar-la” - (foto 1)
  • L’Abonament Cultural Valencià permet una desgravació del 21 % de l’IVA en abonaments a diferents espais culturals del territori valencià

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s’ha reunit amb els representants de les sales de teatre i cinema privades que han implantat l’Abonament Cultural Valencià per a potenciar la deducció del 21 % en la declaració d’Hisenda als seus abonats.

A la reunió han assistit la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el director general de l’IVC, Abel Guarinos; per part del Teatre Olympia, M. Ángeles i Enrique Fayos; Pablo Ramírez, en representació dels Cines Lys; del Teatre Micalet, Pilar Almeria; Jacobo Pallarés, d’Espacio Inestable, i Miguel Ángel Cantero, de Círculo de la Escena.

Aquests són els espais culturals privats en els quals el públic ja pot gaudir dels beneficis de l’Abonament Cultural Valencià, als quals també cal sumar la sala Loco Club i el Teatre Calixt III de Canals, així com tots els espais que depenen de Cultura de la Generalitat.

El conseller Vicent Marzà  ha incidit en el fet que “la cultura no és un luxe, i la democratització cultural, amb mesures per a facilitar l’accés a la ciutadania, mai s’acaba. L’Abonament Cultural aplicat a espais privats fidelitzarà més públic i, sobretot, atraurà nous espectadors. Tots guanyem: el sector de les indústries culturals i els usuaris”.

Segons la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel tamarit: “Hem obert una nova porta d’expansió a la democratització cultural de la mà d’espais privats que s’han sumat a l’Abonament Cultural Valencià. Són un exemple per a moltes altres sales de concerts, d’arts escèniques i de música que s’hi vulguen sumar”. També ha afegit: “Estem molt satisfets dels primers espais privats que han implantat aquesta mesura i que ja formen part d’aquest equip de potenciació i aproximació de la cultura a la ciutadania. Són sales ben conegudes i amb una trajectòria de programacions més que consolidada”.

Abonament Cultural Valencià

L’Abonament Cultural Valencià permet una desgravació del 21 % de l’IVA en abonaments a diferents espais culturals del territori valencià. Cada espai estableix les seues condicions i facilita les dades a l’Institut Valencià de Cultura dels ciutadans que compren abonaments de teatre, cinema o música dels seus respectius espais adherits a aquesta iniciativa. En l’esborrany de la declaració d’Hisenda de cada ciutadà, apareix aquesta desgravació del 21 % dels abonaments adquirits fins a 150 euros.

Espai web de l’Abonament Cultural Valencià: https://ivc.gva.es/val/ivc-val/projectes/abonament-cultural-valencia

Pujar