elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El trinquet municipal de Manises torna a obrir les seues portes amb una partida professional després de les obres d’adequació i remodelació

El trinquet municipal de Manises torna a obrir les seues portes amb una partida professional després de les obres d’adequació i remodelació
  • • S’ha millorat l’accessibilitat, l’eficiència energètica i l’habitabilitat de l’espai esportiu, a més de reparar els elements constructius de la pista i els murs de la façana

El trinquet municipal de Manises, un dels més grans de la província de València, ha tornat a obrir les seues portes aquest diumenge amb una partida professional de pilota valenciana de la lliga ‘CaixaBank Pro1’ d’Escala i Corda amb els pilotaris Salva Palau, Salva de Massamagrell i Héctor, en representació de l’Ajuntament de Dénia, contra els pilotaris Pere Roc II, Pere i Santi de Finestrat, per part de l’Ajuntament de Benidorm, després de les obres d’adequació i remodelació que s’han executat en els últims mesos. 

L’alcalde de Manises, Javier Mansilla Bermejo, i la regidora d’Esports, Yurena Hueso García, han donat el tret d’eixida aquest diumenge a la reobertura del trinquet municipal de Manises, amb un emblemàtic esdeveniment en què s’han reunit reconegudes figures relacionades amb el popular esport valencià. A més de la partida professional, el públic assistent també ha pogut gaudir d’una partida infantil de la mà del Club de Pilota Valenciana Manises.

"Protegir, fomentar i potenciar la pilota és una obligació com a valencianes i valencians, però també és un orgull i, des de la Regidoria d’Esports continuarem treballant per a promoure la pilota i impulsar-la a la nostra ciutat donant-li la importància que es mereix en el món de l’esport", en paraules de Yurena Hueso García. "Han sigut dos anys de preparació d’un projecte intens que ha culminat amb la remodelació de les instal·lacions del nostre trinquet per a aconseguir una infraestructura d’alt nivell, ja que les seues característiques permeten acollir les millors competicions del nostre territori", ha afegit la responsable de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Manises. 

A l’acte d’inauguració de la rehabilitació del trinquet municipal de Manises han assistit el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines, i el president del Club de Pilota Valenciana de Manises, Jaume Cerrato Blasco. També hi han estat presents el coordinador de pilota valenciana en la Generalitat Valenciana, Tino Bendicho Mercader; el primer president de la Federació de Pilota Valenciana, Víctor Iñúrria Montero, i altres autoritats, com ara diputats de les Corts Valencianes. 

Els treballs de rehabilitació

Les obres d’adequació i remodelació del trinquet municipal de Manises han suposat una inversió de 466.393,29 euros, 200.000 dels quals subvencionats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports l’any 2022 i 266.393,29 € de fons propis de l’Ajuntament de Manises, contempla la reparació d’elements constructius de la pista i els murs de la façana, així com l’ampliació de la porta de servei que dona accés directe des del carrer Francesc de Vinatea.

Pel que fa a l’accessibilitat, l’eficiència energètica i l’habitabilitat, s’han suprimit les barreres arquitectòniques, s’ha modernitzat la il·luminació amb leds i s’han reparat els elements i sistemes constructius degradats per a assegurar l’estructura i així adaptar el trinquet a les normes federatives actuals. 

El trinquet de Manises es va inaugurar el 29 d’abril de 1925 i fins l’any 1964 va ser una instal·lació molt visitada tant per jugadors com per persones aficionades. Després d’una rehabilitació, la pista es va tornar a obrir el 1998 amb una partida entre grans jugadors de l’època. Des d’aleshores, ha estat obert i gestionat pel Club de Pilota de Manises, però l’estat en qual es trobava el feia incompatible amb la competició d’alt nivell, situació que s’ha revertit gràcies a aquestes obres. 

MÉS FOTOS
El trinquet municipal de Manises torna a obrir les seues portes amb una partida professional després de les obres d’adequació i remodelació - (foto 2)
Pujar