25 de setembre de 2020 25/9/20

Manises reivindica els drets de la seua població infantil amb motiu

Manises reivindica els drets de la seua població infantil amb motiu - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Manises reivindica els drets de la seua població infantil amb motiu - (foto 2)
  Manises reivindica els drets de la seua població infantil amb motiu - (foto 3)

  L'Ajuntament de Manises, des de la seua nova Regidoria d'Infància, s'uneix a la celebració del Dia Mundial de la Infància el 20 de novembre, amb la creació d'un calendari d'actuacions per a commemorar el 30 aniversari de la Declaració Universal dels Drets de la Infància, en col·laboració amb les directores dels col·legis públics municipals.             

  Amb motiu d’aquesta commemoració, l’alumnat de tercer de primària (entre huit i nou anys d’edat) de tots els centres que han volgut participar-hi, gaudiran el mateix dia 20 de novembre, a les 11 hores, de la representació «L’inventor de xiquets i xiquetes» a càrrec de la companyia de teatre «La família política» a l’Auditori Germanies. Una vegada finalitzada l’obra, hi tindrà lloc un col·loqui entre els membres de la companyia i el públic infantil.

  Segons la regidora d'Infància de l'Ajuntament de Manises, Amparo Martínez (APM-Compromís), «el 20 de novembre és un dia tant de celebració com ho és de reivindicació, ja que es tracta d'una oportunitat per a conscienciar a la ciutadania de la importància del benestar i el correcte desenvolupament de la població infantil des del reconeixement dels seus drets». «Aquesta regidoria naix amb la finalitat de visibilitzar socialment el col·lectiu més jove, a través d'accions a escala municipal que ho faça possible, treballant els 365 dies de l'any amb col·laboració d'altres organismes municipals com els centres educatius, les biblioteques o les ludoteques», ha afegit la regidora.

  Divulgar els drets, les necessitats i les potencialitats de la ciutadania infantil és un dels objectius principals de la recentment presentada Regidoria d'Infància a l'inici de la nova legislatura. Entre d'altres, el departament ha marcat les següents línies d'actuació: fomentar la implicació de la Infància en la vida municipal, així com potenciar la seua autonomia i participació, utilitzant la cultura, el joc i d'altres elements lúdics com a eina educativa.

  Els drets que van declarar-se fa 30 anys i es reivindiquen aquest 20 de novembre són deu:

  1. Dret a la igualtat sense distinció de raça, religió o nacionalitat.
  2. Dret a una protecció especial perquè puguen créixer físicament, mentalment i socialment sans i lliures.
  3. Dret a tindre un nom i una nació.
  4. Dret a una alimentació, habitatge i atenció medica adequats.
  5. Dret a educació i atencions per als xiquets i xiquetes amb diversitat.
  6. Dret a comprensió i amor per part de les famílies i la societat.
  7. Dret a una educació gratuïta i dret a divertir-se i jugar.
  8. Dret a atenció i ajuda preferent en cas de perill.
  9. Dret a ser protegit contra l'abandó i l'explotació en el treball.
  10. Dret a rebre una educació que fomente la solidaritat, l'amistat i la justícia entre tots i totes.
  Pujar