20 d’octubre de 2020 20/10/20

Manises rebrà una subvenció de 250.000 € per a reformar la plaça 2 de Maig

Manises rebrà una subvenció de 250.000 € per a reformar la plaça 2 de Maig - (foto 1)
  • S'han presentat més de 600 projectes que han sigut valorats seguint criteris tècnics i socials

L'Ajuntament de Manises rebrà una subvenció de la Generalitat Valenciana per un import de 250.000 € per a reformar la plaça 2 de Maig. El programa "Reconstruïm Pobles", en el qual s'engloba aquesta ajuda, inclou les actuacions urbanes en 70 municipis de la Comunitat Valenciana i que estan dirigides a rehabilitar edificis municipals i a adequar entorns urbans.

L'objecte de l'actuació a Manises és la recuperació d'espais públics de qualitat per a la ciutadania, prioritzant actuacions per als vianants enfront dels vehicles, generant majors espais enjardinats i aconseguint una ciutat més accessible i integradora.

Actualment, la plaça es conforma de dues illetes triangulars els espais de les quals estan limitats per tanques que dificulten la permeabilitat per als vianants. La idea principal del projecte girarà entorn a la unificació de la plaça mitjançant unes bandes pavimentades i altres verdes que generen en les seues trobades uns espais d'estada i altres de pas. A més, l'obertura de la plaça a l'exterior permetrà connectar les diferents zones entre sí i crear un espai comú i inclusiu.

Entre les actuacions previstes, se solucionaran tots els problemes d'accessibilitat i s'eliminaran barreres arquitectòniques que existisquen per a integrar el nou carril bici amb la resta de mitjans de transport de caràcter públic (bus urbà). Quant a les instal·lacions, es millorarà l'enllumenat disposant de sistemes més sostenibles, mitjançant una distribució més eficaç i amb tecnologia d'estalvi energètic. També s'adequarà el drenatge de la plaça al nou disseny amb nous embornals i se substituirà el paviment d'aquesta. Finalment, el nou disseny contemplarà la creació de més zones verdes a més de les que ja existeixen actualment.

Pujar