elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises rebrà 11.000.000 € per a millorar tots els instituts i les escoles municipals

Manises rebrà 11.000.000 € per a millorar tots els instituts i les escoles municipals
  MÉS FOTOS
  Manises rebrà 11.000.000 € per a millorar tots els instituts i les escoles municipals - (foto 2)

  L'Ajuntament de Manises ha aprovat, en l'última sessió plenària celebrada el 26 de juliol, la sol·licitud de delegació de competències a la Generalitat perquè el consistori maniser puga començar l'execució del Pla Edificant, després d'adherir-se al programa el passat mes de desembre de 2017.

  Amb un pressupost total d'11.000.000 €, l'objectiu principal d'aquest pla és la millora i l'adequació de totes les instal·lacions educatives municipals amb intervencions de caràcter integral, a través de rehabilitacions, ampliacions i millores de tot tipus en centres de totes les etapes educatives per a convertir-les en unes infraestructures de qualitat.

  Per a participar en aquest programa de col·laboració, l'Ajuntament de Manises va realitzar les memòries econòmiques necessàries per a valorar les necessitats que tenen els centres escolars municipals, tant en necessitats constructives com de material o de qualsevol altra índole relacionada amb la millora de les condicions dels col·legis de Manises i el seu sistema educatiu. La Regidoria d'Educació va mantindre diverses reunions amb els consells de cada escola perquè aquestes comunicaren els requisits i les necessitats imprescindibles que s'havien d'incloure en la redacció de les memòries.

  Després d'entregar aquestes memòries, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, hi ha remés l'aprovació de les actuacions que es detallen a continuació.

  D'una banda, tres instituts de Secundària veuran millorades les seues infraestructures. En primer lloc, l'IES Ausiàs March s'ampliarà amb la construcció d'un edifici annex que albergarà una aula-taller, tres aules convencionals i una sala d'usos múltiples. A més, se solucionarà el problema de l'IES Rodrigo Botet amb les altes temperatures mitjançant la construcció d'una coberta aïllant i la instal·lació de ventiladors en les aules. Per últim, es duran a terme diverses actuacions a l'IES Pere Boïl: es col·locaran persianes de lamel·les orientables en les finestres de l'edifici principal, s'adequarà i ampliarà la casa del conserge per a instal·lar noves aules de música, i es construirà un sistema de control d'accessos per a l'alumnat dels cicles de majoria d'edat.

  D'altra banda, es realitzaran actuacions molt diverses de caràcter integral en sis col·legis manisers.

  En el CEIP Joan Fuster es reformarà i ampliarà amb la creació d'una aula de psicoestimulació, patis, finestres, gimnàs, aire condicionat i calefacció, banys, eixida d'emergència i una aula SUM.

  Pel que fa al CEIP Vicente Nicolau Balaguer, s'ampliarà el menjador i s'equiparà amb una cuina l'edifici principal, a més d'instal·lar climatització a les aules, eliminar totes les barreres arquitectòniques, corregir els danys estructurals i dotar el centre d'eixides d'emergència. Igualment, s'arreglarà el pati d'Infantil amb la instal·lació d'un sostre i un nou cercat del recinte.

  A l'edifici principal del CEIP Benjamín Benlloch es renovaran els banys, comptarà amb un nou ascensor, es canviaran les portes corredisses en les aules i el sentit d'obertura d'aquestes, i s'instal·larà aire condicionat. Pel que fa a l'edifici d'Infantil es canviarà el sentit de les portes, s'instal·larà aire condicionat i es renovarà part del pati. També s'arreglaran els clevills de les pistes, a més d'asfaltar-les. Per últim, es renovaran els banys del gimnàs de l'escola.

  Al CEIP José Planells es col·locaran i milloraran les portes corredisses d'accés al pati d'Infantil, a més d'instal·lar aire condicionat. S'adequarà la solera i els jocs del pati de l'edifici d'Infantil. De la mateixa manera, es tapiaran les finestres situades en la part alta del gimnàs.

  Al CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente, s'actuarà als tres edificis. Al principal es renovaran els banys, es col·locarà una escala d'emergència, es posarà un ascensor, es canviaran les portes interiors i s'instal·larà aire condicionat. En l'edifici d'Infantil, està prevista la renovació dels banys i la demolició de les dutxes, així com canviar les finestres en l'edifici de secretaria.

  Per últim, al CEIP Enric Valor es faran moltes modificacions. A l'edifici principal es repararan les portes del hall, s'instal·larà aire condicionat en totes les aules, es repararan els clevills interiors de les diferents dependències del centre i es canviarà la porta d'entrada. A més, es repararà el terra del pati de Primària afectat per l'arbratge, es canviaran els bancs metàl·lics per uns altres de fusta i es substituirà el cercat de tot el pati. Al pati d'Infantil també es posarà terra de cautxú en la zona del parc i la resta s'adaptarà a la normativa vigent. Finalment, es repararan i pintaran les pistes esportives.

  Per a la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Manises, Pilar Molina, «aquesta adhesió al Pla Edificant és una oportunitat única per a Manises de poder realitzar una inversió amb un pressupost tan extraordinari com aquest, al voltant d'onze milions d'euros. Es tracta de la quantitat més important que s'ha invertit en Manises en matèria d'educació en molts anys i que millorarà les infraestructures de tots els instituts i col·legis públics de Manises. Per a aquest equip de govern, i més concretament per a la Regidoria d'Educació, aquesta ha estat una mesura absolutament prioritària perquè hi ha escoles que necessiten una actuació urgent perquè són molt antigues».

  Pujar