21 de setembre de 2020 21/9/20

Manises inaugura l'exposició «Mites de les violències masclistes»

  Quotidianament escoltem com a les nostres cases, barris, centres d'oci i treball s'aboquen alegrement arguments que justifiquen i minimitzen la violència cap a les dones. Aquests arguments, que es llancen com a màximes inqüestionables i van cobrant força a través de repetir-los com un mantra, són entesos i assimilats com una realitat que aprofundeix en la desigualtat entre dones i homes.

  Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, Manises comptarà amb l'exposició «Mites de les violències masclistes» que té com a objectiu desmuntar les falses creences entorn de la violència cap a les dones. Encara que les estadístiques mostren una dura realitat, segueixen persistint idees en l'imaginari col·lectiu sobre la violència de gènere que, a més de no ser certes, solament contribueixen a reproduir-la i perpetuar-la. Com declara la regidora d'Igualtat, Pilar Bastant, «els mites sobre la violència de gènere ens impedeixen comprendre un problema social de primer ordre, invisible i freturós de recursos econòmics destinats des del govern central per a una atenció integral que permetés eradicar aquesta xacra. Per això, des de la Regidoria d'Igualtat, volem contribuir a canviar aquesta percepció i fer de Manises un municipi lliure de discriminació i violència cap a les dones».

  A través dels sis panells que componen l'exposició, es pot fer un recorregut pels mites sobre els quals se sustenten la violències masclistes: «La igualtat ja està aconseguida», «A mi això no em va a passar», «No serà per a tant si no ha denunciat», «No hi ha gens que fer», «Les lleis de la violència van en contra dels homes», «Sense tu no sóc gens». Aquesta exposició pretén convidar a la reflexió, recorrent cadascuna d'aquestes frases i desentranyant la realitat que emmascaren. Cadascuna de les parades, creades entorn d'aquests sis mites, és una mirada conscient de l'evolució dels drets de les dones a través de dates, fets i xifres que van retratant la realitat actual a la qual ens enfrontem i el molt que queda per fer en aquesta lluita.

  Des de la Regidoria d'Igualtat es convida als manisers i maniseres a la inauguració de l'exposició que tindrà lloc el dimecres 8 de novembre a les 12:00 hores en una de les parades comercials al mercat dels Pins, situat a la plaça Rafael Atard. L'exposició estarà disponible durant tot el mes de novembre.

   

  Pujar