elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises estrena rutes verdes

Manises estrena rutes verdes
  • La regidoria de Turisme de l’Ajuntament dóna la benvinguda a 2021 amb la inauguració de la «Ruta de les Masies» i la «Ruta del Racó»

MÉS FOTOS
Manises estrena rutes verdes - (foto 2)
Manises estrena rutes verdes - (foto 3)

L'Ajuntament de Manises, a través de la regidoria de Turisme i amb l'objectiu de continuar descobrint el patrimoni local, i en concret el nostre entorn natural, ha creat dues rutes verdes: “Ruta dels Masies” i “Ruta del Racó”. Dos itineraris naturals pensats per a passejar, córrer, anar amb bicicleta o practicar el gallimarsot nòrdic. Es tracta de rutes interpretatives, per la qual cosa al llarg del recorregut i a través de codis QR instal·lats en diferents trams del recorregut, es podran conéixer els detalls dels elements que ofereix el paisatge al nostre pas.

En primer lloc, la “Ruta de les Masies” ofereix un recorregut de 5,6 Km per un entorn natural únic, endinsant-se al Parc Natural del Túria i oferint una visió completa del patrimoni rural de Manises a través de les séquies i Masies més importants.

Per part seua, la “Ruta del Racó” és un recorregut senzill de 4,3 km per l'horta de Manises. Discorre en paral·lel a dos de les infraestructures hídriques més importants de la nostra ciutat. La “Séquia Tapà”, de principis del segle XX, i el Canal Daroqui les aigües del qual reguen gran part de l'horta de la comarca L'Horta Sud.

Projecte sostenible

La definició de les rutes s'ha fet de manera sostenible, perquè la senyalització està fabricada amb plàstic reciclat i reciclable.

Per a conéixer a fons aquestes rutes, Turisme Manises ha creat un canal en Wikiloc, plataforma gratuïta per a descobrir i compartir rutes a l'aire lliure, denominat Turisme Manises, on es troben aquestes rutes trackeadas. A més, els itineraris estan vinculats a la Ruta de la Ceràmica, per a conéixer els recursos turístics vinculats amb la ceràmica, una ruta que enllaça la ruta de la ceràmica amb les rutes verdes, una ruta cicloturista des de València a Manises i sis circuits de “running” amb eixida des dels hotels locals.

Segons Ángel Mora, regidor de Turisme, “amb aquestes dues noves rutes pretenem posar en valor el nostre patrimoni natural seguint els preceptes del nou pla estratègic de Turisme afegint nous recursos turístics als ja coneguts vinculats a la ceràmica. Desitgem animar tant a locals com a visitants a realitzar aquestes rutes i a conéixer el patrimoni de Manises.”

Pujar